29 dubna 2022

Víkend 29.4.-1.5.




 V těchto dnech se děje cosi zvláštního. Vnější tlak, který cítíme minimálně několik měsíců, jakoby pomalu polevoval, až na to, že nikam nemizí, jen se přesouvá z vnějšího do vnitřního světa. Ukazuje se, že všechny lekce, které k nám přichází z vnějšího světa, mají jeden podstatný úkol: mají nás přimět k reakci, k autentickému postoji, k projevení toho, kdo doopravdy jsme. Už totiž nebude stačit životem jen tak proplouvat, jednat nepřímo, úskočně, manipulativně. Už nebude stačit hrát si neustále na oběť, bude třeba přijmout odpovědnost za vše, co děláme, i co neděláme (viď, Deniso...). Pluto se dnes obrátí do protisměru, do retrográdního pohybu. Na chvilku se možná bude zdát, že starý systém se ještě drží, že vítězí...ale nedejte se zmást, jsou to jenom poslední dozvuky. Začátkem příštího roku Pluto poprvé ochutná energii Vodnáře...a věřte tomu, že nezůstane kámen na kameni.

   Další příběh, který se na nebi odehrává, je velmi romantický i velmi duchovní. Nedávno se nám v Rybách Venuše spojila s Neptunem a zítra se potká s Jupiterem, čímž se jistým způsobem "aktualizuje" konjunkce Jupitera s Neptunem, která proběhla poměrně nedávno. Psal jsem o ní, že se zdá být ultrasupermegaduchovní, jenže zdání může klamat. S Venuší to je tak...můžeme tak trochu usnout na vavřínech, ukolébat se tím, jak se všechno zdá být takové krásně zasněné, romantické...ale realita nás stejně dříve či později dostihne. Nutno si uvědomit podstatnou věc. Venuše jako těleso není zrovna dvakrát akční, aktivní, i když zas umí stáhnout do hmoty, užívat si, prožívat, vnímat smysly... ale to je tak všechno. Venuše s Jupiterem dává příslib, ukazuje potenciál, který může být opravdu velkolepý...může nám ukázat, jaké to je žít na Zemi, kde nejsou vlády, korporace, války a zájmové skupiny, které z toho všeho těží...může nám ukázat zcela nový, přicházející svět. Může nám ukázat, že být šťastný je ta nejjednodušší věc - stačí se rozhodnout, včetně toho, že necháme těm, kteří šťastní být nechtějí, jejich svobodu, a půjdeme dále. Ale bohužel, tato konjunkce za nás ten nový svět sama nevytvoří - to musíme udělat my. Chybou, která se s tímto postavením nejvíc pojí, je sedět se založenýma rukama a čekat, že to za nás všechno udělají ti dva Japonci, co se jmenují "Onoseto" a "Samoseto".

   Kromě toho se nám začíná pomalu zaostřovat mentální vědomí, konečně nám to pálí, komunikujeme ostošest, jsme opět ve svém živlu, Merkur vstoupil do Blíženců, tak si to užívejme, nevydrží to moc dlouho, kolem 10.května se Merkur zastaví a začne být retro a naše minulost a mentální "výtvory", programy, nás zase dostihnou...přijdou zmatky a tak podobně. Ale do té doby času dost.

   No a v sobotu večer, přímo na Filipojakubskou noc, nastane Novoluní na desátém stupni Býka. Užijme si ho, protože nám slibuje úplně nový pohled na všechno zemské, počínaje majetkem, jídlem, a konče třeba smyslovým vnímáním. Poznejme tu část reality, která nás učí, že hmota je skvělá věc, pakliže o ní dobře pečujeme, rozvíjíme jí, ani ji neodmítáme, ale ani na ní nelpíme. Zkusme si v tento den udělat takový malý magický rituálek. Představme si sami sebe a svět. Představme si tu nejvíc pozitivní verzi sebe sama a světa kolem. Neříkejte, že to nejde - fantazírovat umíme my všichni, jen si to dovolit. Dovolte si to. Máte to? Skvělé - právě jste stvořili nový svět! Jestli zůstane jen vaším snem, anebo se z něj něco pokusíte zhmotnit...to už je na vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat