02 května 2022

Pondělí 2.května

 Dneska večer se Venuše konečně přesune z Ryb do Berana a nálada viditelně pookřeje. Už to nebude romantické poblouznění a snění o tom, co by bylo, kdyby...teď se konečně půjde do akce. Venuše v Beranu je ve svém exilu a tudíž se chová trochu nepřirozeně a neúměrně své energii...což ale nutně nemusí znamenat negativně. Zde bere věci do svých rukou, chová se akčně, je tak trochu jako amazonka, feministka...anebo prostě ta žena, která je samostatná a nepotřebuje ke svému životu ani partnery, ani ostatní lidi. Zde se Venuše nezamilovává, "nepadá do lásky" jako z anglického doslovného překladu. Zde je to spíš Amor, který aktivně střílí šípy, který si vybírá a zaměřuje.

  Vy muži, kterým se podaří zamilovat se do ženy s Venuší v Beranu, máte ohromnou kliku. Nejspíš vás sbalila ona sama, anebo na tom měla svůj rozhodující podíl. Je to žena výrazná, nepřehlédnutelná, samostatná, ráda si o věcech rozhoduje sama, je v jistém smyslu průkopník. Její život je hodně akční a její láska je rychlá. Nebude to s ní "na věky věkův", ale jen do té doby, dokud mezi vámi bude hořet oheň. Nudu s ní rozhodně mít nebudete. připravte se na to, že se nebude bát vmést vám do tváře, pokud se jí něco nelíbí. nebude se přetvařovat, nebude dělat pohodu jen aby měla klid. To to radši všechno rozsekne. Nejspíš to s ní nakonec neustojíte, protože ona to má tendenci furt hrotit, nenechá vás v klidu, nenechá vás vydechnout. Ale pokud poslechnete volání divočiny a přistoupíte na její energii, váš život se výrazně oživí, vrátíte se do mládí a do dob vaší největší síly.

   Nejklasičtější archetyp Venuše v Beranu: Červená Karkulka (nezralá forma), jedna z forem Artemis, Amazonka, z novějších mýtů třeba Xena, Wonder Woman, Black Widow, v novověku sufražetka, respektive sufražistka a oldschool feministka.






Žádné komentáře:

Okomentovat