29 září 2020

ÚTERÝ 29.ZÁŘÍ




 V současnosti se mnoho lidí snaží za každou cenu jít dál ve svých životech, dělat, jako že se vlastně nic neděje nebo dokonce vzdorovat jakýmkoliv změnám. Mnozí jste si ale jistě stačili všimnout, že ono to nejde. Naopak, nutí nás to vrátit se k nějakým starým a dávno pohřbeným záležitostem. Dnes speciálně máme den, který by se dal nazvat jako Velká Zkouška. Kontrola, jak si na tom stojíme. Ped nedávnem jsme byli ve svých energiích tak nějak zastaveni a své úsilí jsme byli nuceni zaměřit nazpátek, do minulosti a dovnitř sebe. Dnes nás přijde vrchní šéfinspektor našich životů přezkoušet. Zdali se opravdu obracíme víc do sebe, zdali si jsme vědomi, že silou se v tomto období nic urvat nedá a zdali netrpíme frustrací a nasráním a zdali ho v sobě náhodou nepotlačujeme.
Je to den, ve kterém dostanou zabrat především muži, protože jim bude postupně zpochybňováno všechno, na čem stavěli. Najednou se ukáže, že všechny povrchní atributy mužství jsou vlastně úplně nanic. Drahá auta, drahé mobily, opálená kůže ze solárka, hora svalů...anebo prostě jen dobré místo a úspěšně rozjetá kariéra. Všechno to je nepodstatné. Co tím zakrýváte a proč? Vážení muži, proč se za každou cenu vyhýbáte té své prázdnotě v sobě? Bodu totálního opuštění, kde tu nebyla máma, táta, nikdo? Bodu, který vás utvrdil v tom, že musíte dělat všechno možné, hlavně neukázat slabost?Máte smůlu, protože teď se k tomu budete muset vrátit. Sáhnout si na zdroj svých frustrací. Poznat, v čem jen nosíte masku...ale také v čem spočívá skutečná mužská síla. Ukažte svou slabost, přiznejte se k selhání...a buďte autentičtí. Bude to bolet, budete se cítit zbyteční, jako prach na cestě, budete bojovat s pocity méněcennosti...a máte volbu opět utéct do nějakých náhražek a bolest v sobě zamknout...anebo prostě půjdete s kůží na trh.
Vážení muži. Svět potřebuje změnit. Svět potřebuje být víc měkčí, víc autentický, víc proudící...ale i víc silný. Sundejte ze sebe ty brnění, co nosíte staletí, možná před mnoha a mnoha časy vás chránily...ale teď je potřeba jít dál, obnažený, křehký a přesto pevný. Pevnost muže nespočívá v nějakých cetkách, v něčem vnějším...ale naopak ve vnitřním vedení. V jistotě, s jakou jedná. A ta jistota přichází až s tím, když se dokonale poznáte...když pohlédnete do zrcadla i svých strachům, pocitům opuštění, zrady. Ano, byli jsme mnohokrát zrazeni, ženami...a stejně je v životě potřebujeme, stejně tak, jako ony potřebují nás. Ony na nás čekají, a je to fakt dlouho...je čas se probudit a vzít si zpátky žezlo.
Bude to náročné, ale už se tomu nelze vyhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat