23 září 2020

STŘEDA 23.ZÁŘÍ

Čeho se v životě nejvíc bojíte?To vás totiž bude neomylně stopovat a lovit. Pokud máte z něčeho strach, a neuvědomujete si to, a snažíte se to všemi možnými prostředky vytěsnit, ono si vás to stejně najde. Takto můžeme nahlížet na Covid a všechno s ním spojené, jako na náš zhmotněný strach ze smrti a strach z toho, být nemocný a nemohoucí. Takto lze nahlížet na nejrůznější formy totality jako na ztělesněný strach z rozhodování se sám za sebe a delegování odpovědnosti na stát (nebo na politické strany).
Dnes je dobrý čas na to podívat se svým strachům do očí. Nemusíme je nutně hned "vyřešit", stačí jen, když se s nimi konfrontujeme. Je to první krok, ty další budou následovat. První krok, který by nás mohl vyvést z tohoto ultrašíleného období, trvajícího již přes půl roku. Je potřeba si jen uvědomit, že to nebylo tak, že bychom se v tomto stavu ocitli náhodou. Sami jsme to svým jednáním (či nejednáním) dopustili.
Dnes je také výborný čas na to se konečně naučit říkat NE. V životě jsou občas momenty, kdy si něco vybereme, a následně pak zjistíme, že náš výběr byl mylný. Je naším výsostným právem svůj výběr změnit, změnit názor, řici dost. Máme právo na to se vymezit a říci NE. Jen musíme počítat s tím, že můžeme být druhými zavrženi, nepřijati, což je mimochodem z 90% ten důvod, díky kterému nakonec znovu poslušně naklušeme a děláme to, co se má...Je třeba naučit se unést život sám za sebe, kdy nejste na ničem a nikom závislý.Jen vy sami se totiž ve skutečnosti můžete přijmout...nebo zavrhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat