04 března 2020

Středa 4.března

STŘEDA 4.BŘEZNA

Někdy se to tak sejde, že ve vzduchu "visí" pár zajímavých příležitostí, na které ukazují hvězdy, ale je tu jenom drobný problém, že někdy jsou ty energie dosti protichůdné. Často dostávám dotazy "a proč si to vlastně protiřečí"? Inu, protože taková je realita. Někdy se například můžete cítit přidrzle a přitom uzavřeně až konzervativně...
Současná doba je spíš taková, že bychom se rádi bavili, dopřávali si, nebyli nikým a ničím omezeni, ale ono ouha, nemůžeme mít všechno, co chceme. Narážíme na omezení, hranice a to se nám samozřejmě nelíbí. Rádi bychom cítili tu pravou lásku, měli super vztah a tak...ale ono to zrovna nějak hapruje, co? My sami jsme tak trochu opatrní a uzavření a přirozeně čekáme, že ta druhá strana udělá ten rozhodující krok...jenže ta druhá strana to má úplně stejně. Strach ze zklamání a opuštění, z toho, že by to nemuselo vyjít, způsobuje, že to nejspíš opravdu nevyjde. Jsme prostě o chlup pesimističtější, než by bylo žádoucí.
Naše myšlení, které se již nějaký ten pátek toulá spíš v minulosti a v našem nitru, přestane být tak chaotické, vrátí se k jakés takés racionalitě a k harmonii. Zvolejme hurá, protože to vypadá, že se sami v sobě a v tom, co se děje, konečně aspoň trochu vyznáme. Budeme posuzovat věci podle toho, jak se nám zdají harmonické a jak na nás působí. Otevřeme se více možnostem, uvidíme, že možné je úplně všechno...jen si musíme uvědomit, že ne všechno, co nám hlavou prolítne, má šanci na zhmotnění.
Poslední a poměrně důležitý aspekt, který nastává, je setkání Chirona a Lilith v Beranu. Obě dvě tělesa se v klasické astrologii používají spíš výjimečně, což je podle mě chyba. Pravdou ale je, že působí na jiné, subtilnější rovině, která nemusí být pro všechny zachytitelná. Chiron i Lilith jsou v jistém smyslu spříznění. Ale zatímco Chiron nám ukazuje omezenost našeho fyzického těla a zároveň schopnost ho nějak překročit, naše fyzická i psychická "zasvěcení", rány, jizvy, traumata a všechny ostatní záležitosti, které jsou psychického i fyzického rázu, zkrátka které se nedají řešit jen na rozumové rovině, ale je třeba sestoupit do těla...tak Lilith je naopak princip, který ze všeho vystupuje, všechno ignoruje, je mimo jakákoliv kritéria, posuzování. Má přímý vhled a jasnou vizi, která není zčeřená žádným omezením. Když se tihle dva setkají, a je to v Beranu...pak jsme vesmírem přátelsky upozorněni, že jaksi tak úplně neumíme tyto beranské záležitosti. Zapomněli jsme, jaké to je, být dítětem, které ještě není zkažené zákazy a příkazy, které prostě běží vstříc světu a naprosto nepochybuje o tom, že uspěje. Zapomněli jsme na onu přímočarost, na to říkat ano, když myslíme ano, zapomněli jsme na projevování svých přání a tužeb přímo, bez nějakých kliček a strategií. Bože, vždyť my ani neumíme projevovat svou sexualitu svobodně! Nu...takže nám to bude připomínáno různými způsoby, a asi to bude trochu bolet. Mám z toho takový zvláštní pocit, že to souvisí s Koronavirem...ne úplně přímo, ale souvisí. Jakmile nepoužíváme onu horkou beranskou energii a prostě jí v sobě zazdíme...tak ona se nám přijde připomenout třeba ve formě globální pandemie. Lék na to je jednoduchý - nemít strach, být sami sebou, umět se aktivně projevovat a umět ukázat světu, kdo skutečně jsem, mít takříkajíc tah na branku, být jasný, mužským způsobem (když to tak musím říci). Chápejte to tak, že ve vyjadřování je potřeba být přesný a jasný. Když mě něco sere, řeknu, že mě něco sere. Když chci být sám, řeknu, že chci být sám. Když po někom toužím, najdu nějaký vhodný způsob, jak to projevit...jistěže nejsme zvířata, abychom po někom skákali. Důležité je dát tomu formu, poslat to do světa, nedržet to v sobě. Nic nedržet v sobě. "Projev, co cítíš", říká nám Lilith s Chironem, a na nás je, jak se k tomu postavíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat