26 února 2020

Středa 26.února


STŘEDA 26.ÚNORA
Navzdory tomu, že Rybí období nás svádí k pasivitě, rozpliznutí a rozmazávání a rozostřování vědomí pomocí nejrůznějších chemických či biologických pomůcek, zkrátka chceme "zapomenout", smazat všechny nepříjemné prožitky, dnešek nám ukazuje, že to funguje trochu jinak. Naše zážitky jsou naše a nikdo je za nás nemůže nést a nikdo je nemůže tak jednoduše "vymazat". Je třeba je přijmout za své, akceptovat, postavit se jim čelem. Už nefunguje to, že se budeme vyhýbat všem nepříjemným věcem. Je třeba dospět. je třeba být přímočarý. Muži by měli přestat být empatičtí a měli by se vrátit zpátky do svého vnímání a ke své stabilitě. Ženy by měly přestat nést zátěže za ostatní, měly by se pustit a důvěřovat mužům, i kdyby to znamenalo, že to bude chvilku trvat, než se mužská síla "zmátoří".
Muž poznává, kde je jeho místo a jaký má směr nikoliv tím, že se ptá, že se přizpůsobuje, že je jemný...ale tím, že se vrací do svého středu a z něj onen směr prostě vytyčí. Určí: "tudy je třeba se vydat..." a žena, pakliže má v něj důvěru, ho následuje a poskytuje mu zpětnou vazbu, koriguje ho, nabádá ho ke změně směru, pokud je třeba. Toto rozdělení je univerzálně platné, to jen dnešní postmoderní doba nutí ženy do mužských rolí a naopak. Ale myslím, že máte sami tu zkušenost, že pakliže je to žena, kdo vytyčuje a určuje a muž jen koriguje, nefunguje to moc dobře a energie tam prostě neproudí.
Stále také platí, že myšlenky budou dnes opravdu bohaté, obrazotvorné a lehce chaotické, ale co se promění, je pořadí, nyní nejdřív přemýšlíme a až poté jednáme. Dodnes to fungovalo spíš tak, že jsme něco udělali, a až poté nám došlo, co že to má všechno znamenat.
Až do víkendu máme ale relativně nenáročné a veskrze odpočinkové období. A ani poté to nebude nějaký velký peklo, jsou tam jen drobné výzvy, na které je třeba si dát pozor. Ale o tom až příště.....

Žádné komentáře:

Okomentovat