09 února 2020

Neděle 9.února


NEDĚLE 9.ÚNORA
ÚÚÚplněk. Z Vodnáře do Lva. Na obloze se to přeskupuje, staré záležitosti polevují, Saturn a Pluto to vzdali a pomalu se vzdalují. Žezlo převzala Venuše, která hopsla do Berana, a jako správná amazonka si myslí, že všechno se dá urvat silou...bohužel se na své cestě potkává s Chironem a Černou Lunou, takže to tak úplně slavný boj nebude. Vlastně bude docela rozpačitý. Zjistí totiž o sobě, že je poháněna naprosto dětinskými a naivními pohnutkami.
Zpátky ale k úplňku. Zatímco Slunce nás v tomto období ladí do toho, abychom odhodily všechna omezení a mysleli víc kosmicky, univerzálně, nezávisle a tak trochu odosobněně, Luna nám musí připomenout, že stále jsme jen lidi a že je naprosto v pořádku být sobecký, myslet na sebe a vnímat jak myšlenky, tak emoce i instinkty čistě osobně. "JÁ to tak vnímám." "Je to MÉ rozhodnutí." Být osobní znamená ovšem i jinou věc, přijmout osobní odpovědnost. Pokud jste náhodou neslyšeli o Havajské technice Ho'oponopono, tak když odmyslíte mkopec esoterické omáčky, tak nám v podstatě říká, že všechno, úplně všechno, co se nám v životě děje, je naše odpovědnost. A že je mnohem lepší vyjadřovat vděk a jistou míru pokory, než se rozčilovat nad domnělou (či skutečnou) nespravedlností. Byla to totiž naše odpovědnost, když jsme si tuto formu zkušenosti do svého života přitáhli. "Oponisti", lidi, co jedou v této technice, ještě k tomu používají mantru ze čtyř slov...ale je vcelku jedno, jak se budete "zaříkávat", důležité je to, aby se vám to měnilo uvnitř, abyste tomu fakt věřili.
No a ta Venuše...řekněme že to může být pro představitelku ženské energie poměrně cenná lekce v tom, že ať se snaží sebevíc, tak prostě nemůže být mužem. Není tu od toho, aby používala mužskou energii. Naopak, měla by jí konečně odložit a dovolit si být tou křehčí, subtilnější a v určitém smyslu pasivnější polovinou. A měla by postupně změknout, zjihnout a uvědomit si, že jakákoliv zášť vůči mužům, pocit, že jsou neschopní atd, nikoho nikam neposunula. Její úkol je totiž muže podporovat, nenápadně vnuknout určitou myšlenku, energii, nenápadně ho směřovat, ale nechat ho, aby on byl tím motorem. Bude to těžké a jen tak se to nepovede, ne v době, kdy je Venuše v Beranu...ale v této době může dojít minimálně k jistému uvědomění...

Žádné komentáře:

Okomentovat