16 února 2020

Neděle 16.února


NEDĚLE 16.ÚNORA

Mars vstupuje do Kozoroha.
Dnešním dnem začínáme vidět plody své práce. Ukazuje se, jak na tom jsme, je na to upřena pozornost, a to nikoliv jen ta naše. Je to pro nás taková pomyslná sklizeň. A zároveň slavnost dožínek, kde jsou všechny sklizně všech hezky vedle sebe vystaveny, aby bylo vidět, kdo na tom jak je. Pokud jsme zaseli zášť, závist, pomluvy, pak je jasné, že nesklidíme radost a pohodu. Pokud jsme zasadili povrchnost, sklon k líbivosti, přátelství za každou cenu, pak plody naší práce opravdu nebudou bůhvíjak hluboké.
V mnohých to bohužel probudí lehké záchvaty paniky, budou mít pocit, že jim najednou ujíždí vlak, a tudíž budou mít tendenci k workaholismu, k pocitu, že teď teda opravdu musí za každou cenu dřít a všechno to honem honem dohnat. Bohužel to ale takhle jednoduše úplně nefunguje. Pokud jsme doposud nebyli disciplinovaní, najednou se to v nás neobjeví. Další lidé budou trochu nejistí, protože mají tendenci strašně moc řešit, jak vypadají v očích těch druhých a zdali vlastně vůbec "obstáli". Řeknu vám jedno malé sladké tajemství...Nikdo druhý nás neposuzuje. Posuzujeme se my sami. My sami vidíme, jak na tom jsme, my sami bychom se měli vykašlat na nějaké koukání se vedle na cizí stůl...sklizně druhých nám nic neřeknou, jde o ty naše, o žádné jiné! Budeme sami sebe soudit? Budeme mít pocit, že "to není dost"? Anebo budeme mít radost z dobře odvedené práce? Je to totiž jen na nás.
Pokud v předešlých měsících bylo fajn řešit spíš filosoficky, co bychom měli dělat, jakým směrem se zaměřit, anebo pokud jsme byli akční spíš ve věcech zábavy, filosofie, poznávání nového a víceméně nenáročných činností, pak následující měsíce nás mohou stáhnout hezky pěkně na zem. Najednou budeme vědět, že je dobré nasměrovat svojí energii na podstatné věci, na něco, co má trvalou hodnotu, co je praktické a pokud možno stálé, odolávající času a různým generačním a společenským vlnám a změnám. Budeme také mnohem víc produktivnější, pracovitější, naše práce, hlavně pak naše fyzická práce, ponese viditelné a praktické výsledky, v tom dobrém slova smyslu zhmotníme to, na čem pracujeme.
Když to vezmeme z hlediska cyklů, kdy jako počátek cyklu máme začátek Zvěrokruhu, znamení Berana a jarní bod, pak se zpětně můžeme podívat, kdy začal poslední cyklus (kdy Mars vstoupil do Berana). Bylo to 1.ledna 2019. Cyklus skončí 28.června 2020 opět novým vstupem Marse do Berana. Můžeme si to tudíž představit asi tak, že všechno, co jsme za ten rok a něco nasbírali za zkušenosti, všechny ty energie, které jsme se naučili osvojovat, používat je, konat, pohybovat, bojovat, prosazovat atd... právě v této době získávají pevné a praktické obrysy. Ukazuje se pomyslný "vrchol" našeho snažení, jak jsme si to celé naplánovali, jak jsme se to naučili používat. Jedno, zdali to děláme vědomě či nevědomě. Hodnoceni (sami sebou) jsme nezávisle na tom, zdali něco uděláme nebo neuděláme. I nečinnost je totiž vlastně činnost. Nicméně stále ještě máme nějaký čas na to, abychom naše praktické, pracovní činnosti, náš způsob nakládání s energií, ještě trochu rozvinuli, "upgradovali".
A protože je Mars v Kozorohu ultrapraktický, tentokrát vám ani nedopřeje obrázek. Stejně to jen zdržuje a rozptyluje...To podstatné zaznělo, teď to je na vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat