23 února 2020

Neděle 23.února

Neděle 23.února
NOVOLUNÍ

Nedělní novoluní se vyznačuje jednou zajímavou vlastností. Je v Rybách a tudíž jeho vliv je takový neurčitý, rozostřený, mlhavý...což ale neznamená, že není vůbec žádný. Spíš to znamená, že v následujícím měsíci bude mnohem víc důležité, jak se budeme vypořádávat se všemi našimi nevědomými záležitostmi, s tím, co jde jaksi mimo náš rozum a racionální uvažování.
Nov sám o sobě určuje téma následujícího měsíce, vydává pomyslný startovní výstřel...ale zde to je jinak, jako by bylo vyhlášeno "vážení dámy a pánové, nastává poslední kolo". Dávno to není o tom, kdo zvítězí, kdo zazáří, ty viditelné záležitosti najednou úplně ztrácejí lesk. Najednou vidíme, že v jistém smyslu jsme všichni stejní. Máme strach, radost, bojíme se o své blízké, radujeme se z toho, co nás naplňuje. Co je to, co zbyde, když se zbavíme ega? Ta naše nesmrtelná, nepominutelná část, která většinu času ani není slyšet, není dokonce ani viděna.
Symbolika rybího novoluní se mi zdá jako pohled do zrcadla, do rybníku, ve kterém se odráží Měsíc...uvidíme tam svou podobiznu...ale taky tam uvidíme něco mnohem hlubšího, archaičtějšího...Lekneme se? Řekneme si, že to přece nemůžeme být my?
To, co tam uvidíme, to uvidí také nás. To zrcadlo má dvě strany. A pokud se nám podaří pochopit, že naše světy jsou propojeny a že záleží jen na nás, zdali máme odvahu je otevřít a projít skrz...dál...pak, až nastane doba Berana, můžeme zjistit, že jsme postoupili v evoluční spirále zase o závit nahoru. Anebo si to holt zase zopákneme celé znovu a doufejme, že i lépe...

Žádné komentáře:

Okomentovat