20 března 2020

20.března - JARO

JARO JE TU!

Slunce se přehouplo ze zimní poloviny a vstoupilo do nového astronomického roku. Nastává jarní rovnodennost a startuje se nový astronomický i astrologický rok. Rok, který začíná docela zvláštně a poněkud nečekaně, ale který má přesto poměrně slušnou energii.
Ve zkratce - není třeba se ničeho bát. Staré záležitosti se uzavírají a nefunkční metody postupně odpadávají. Strach můžete mít jedině v případě, že se čehosi starého a už dávno přežitého budete držet zuby nehty. Je to rok postupné stabilizace, douzavírání starých restů, rok, ve kterém se budeme muset uskrovnit a změnit mnohé naše libůstky a zvyky, ale mezi námi, většině lidí nebude dělat problém vyměnit kaviárek za chleba s máslem (nebo sojové latté a avokádové pesto s bio toustovým bezlepkovým chlebem za něco, řekněme více přízemního).
Pro jistotu ještě jednou opakuji - nebojte se. Jen buďte otevřeni, protože nás čekají mnohé změny. Pokud to tak mohu říci, spousta z toho, co se děje v současnosti, má svůj hlubší a na první pohled méně zřejmý důvod - důvod karmický. A karma funguje i na úrovni národů a etnik.
Nemohu vám říci, k čemu všemu to povede, ale mohu vám říci, že vše bude docela jinak. Není třeba se děsit epidemie, ta mimochodem nebude mít až tak dlouhého trvání, počítám, že v létě už bude po všem. Není třeba se děsit ani krize, i když určitě bude potřeba nějakým způsobem přeorganizovat roli státu a ekonomiky. Chtěl bych jen připomenout - nejsme tu od toho, abychom se stahovali dolů, abychom se omezovali, abychom na sebe práskali a dělali si schválnosti. Například ne každý, kdo nenosí roušku, je netvor. Někdo prostě neumí šít ani nemá nikoho, kdo by mu to udělal. Zvláště ke starším lidem buďme shovívavější, a pokud máme roušky navíc, jednu dvě jim poskytněme.
Chci připomenout, že bychom se měli vzájemně pozvedávat, podporovat. Že bychom měli ctít svobodu, nenechat se vtáhnout do nějakého omezení a totality, a to v jakémkoliv jménu. I ty roušky prosím berme z čistě praktického a nikoliv ideologického hlediska. Buďme světlem, majákem, přístavem, zachovejme klid a mějme pochopení pro ty, kdo klid neumí nalézt. Nemějme za zlé to, že někteří naskočí na katastrofické scénáře, někdo neumí nacházet světlo na konci tunelu. To nevadí. Ono tam je. Vždycky.

Žádné komentáře:

Okomentovat