02 ledna 2020

ČTVRTEK 2.LEDNA




ČTVRTEK 2.LEDNA
Konstelace na dnešní den: Merkur konjunkce Jupiter v Kozorohu
Máte pocit, že jste snědli všechnu moudrost světa? Cítíte se dnes tak trochu jako baron Prášil? Komunikujete dnes velkoryse, optimisticky a jste tak trochu k nezastavení...ale ne každému se to zamlouvá? Buďte v klidu, takový je dnešní den. Pocit, že jsme snědli Šalamounovo hovno, je naštěstí trochu zbržděn Kozorohem, který onu moudrost může posunout trochu do kritického hávu, do pocitu, že se nám vlastně nikdo nemůže rovnat, anebo do povzdechu, proč jsou proboha všichni tak blbí, nedůvtipní a tupí, že tomu ani trochu nerozumějí?
Intelekt dnes jede ostošest, využijme ho k plánování naší budoucnosti i k zamyšlení se nad minulostí, je šance, že dnes budeme věci vidět víc z výšky, s nadhledem, budeme si vědomi celkové situace a nebudeme se ztrácet v nepodstatných souvislostech. Dnes bychom si měli ujasnit svou VIZI. Vizi toho, jaký chceme tento rok. Co od něj čekáme? Kam se chceme dostat? Co v něm chceme zažít? Nicméně, sama vize nestačí. Protože je konjunkce v Kozorohu, bude třeba, abychom se naučili, jak tuto vizi naplňovat, Jak jí dávat hmotnou formu. Jak jí ztělesnit. Nejlépe to jde tak, že jakmile je tato vize dostatečně ostrá a konkrétní, pak o ní přestaneme přemýšlet, a začneme konat. Přistupme k realitě jako ke kamenu, z něhož tu naší vizi nakonec vysekáme, vysocháme. Začneme zeširoka, postupně přidáme víc a víc detailů a nakonec uděláme tu mravenčí práci, kdy jen ladíme ty nejmenší detaily. Kouzlo naší VIZE je v tom, že víme, jaká je, nepotřebujeme ji vidět, řešit ji, přemýšlet o ní. Máme jí v srdci. A až se ona realita k naší vizi pomalinku přiblíží, pak budeme vědět, že to je naše cesta.
Čeho bychom si měli být ale také vědomí, co by nás nemělo odradit, je fakt, že zde ve hmotě, bude ztělesněná, hmotná vize vždycky o něco horší, nepřesnější, ne tolik výstižná, než ta, kterou nosíme v sobě. Neměli bychom se tím nechat znervóznit. Když děláme, co můžeme a co umíme, pak nemůžeme šlápnout vedle.

Žádné komentáře:

Okomentovat