27 prosince 2019

PÁTEK 27.PROSINCE

PÁTEK 27.PROSINCE
(a výhled a krátká úvaha, proč se novoroční přání neplní)
Dnes začnu jedním zvláštním, a pro mnoho lidí jasným zjištěním. Pokud si dáváte na přelom roku předsevzetí, můžete si být téměř jisti, že se neplní. Je to z jednoho prostého důvodu, Slunce, které se nachází v Kozorohu, je o půlnoci v kvadratuře na Ascendent, který je ve Vahách, což dělá zásadní rozpor mezi tím, co cítíme v nitru a co se pak realizuje. V podstatě není možné docílit nějakého kloudného výsledku. Ascendent se pohybuje naštěstí poměrně rychle, stačí si vybrat jiný čas, deset večer, dvě ráno, to by už mohlo stačit.
Před staletími se určilo, že leden bude začátek roku, ale nemá to žádný astrologický význam, nenastává žádný pádný astrologický jev. Astrologové například berou jako pravý počátek roku až 20.března, kdy začíná jaro a Slunce vstupuje do Berana, na samý počátek zvěrokruhu.
No a proč o tom mluvím zrovna teď? Inu, na nebi se nám utvořila zajímavá konstelace, kdy se Slunce spojuje s Jupiterem. To většinou bývá předzvěstí velmi šťastného období, kdy se daří, věci jsou dobré, krásné, velkolepé, všeho je dostatek, a občas se to až přehání. . A přání se plní! Letos máme velké štěstí, že konjunkce probíhá v Kozorohu, který nás drží poněkud zpátky, dívá se kriticky na jakýkoliv rozvoj a rozkvět a tu a tam procedí mezi zuby něco ve smyslu "jen abychom si ten rozkvět mohli dovolit...", "nejdřív bychom měli myslet na praktické věci a až pak se zaměřovat na radosti" atd. Tudíž máme jistotu v tom, že neulítneme, že to nepřeženeme, protože se budeme držet hezky při zemi. Kozoroh je ale také výborné znamení v tom, že nelelkuje, ale koná. Maká. Skoro jako náš ministerský předseda (ale Kozoroh má přece jen trochu navrch). V Kozorohu můžeme mít jistotu, že pokud jsme semínko zasadili, sklidili, tak teď máme žně. Teď se ukazuje, co nám to vlastně vyrostlo. Kozoroh je totiž jak vykonavatel, tak zhmotňovatel. A konečně se dostávám k tomu, co jsem chtěl říci celou tu dobu: tuto konstelaci bychom měli pro sebe využít k tomu, abychom vyslali svá přání a předsevzetí, a to právě nyní, v pátek večer. Dejme si předsevzetí právě dnes, řekněme vesmíru svá přání - a buďme si vědomi toho, že to je jen první část. ta druhá část spočívá v tom, že je třeba, abychom měli ve vesmír důvěru a nechali ho, ať nám ono přání splní PODLE NĚJ - nikoli tak, jak chceme my. Buďme otevření tomu, že dostaneme přesně to, co je nám potřeba, a ani o chlup více či méně..
Nemusí to ale být zdaleka jen super období pro vysílání svých přání. Řekl bych, že nyní je i dobrá doba, pro to mít jaksi "spojení" s vesmírem, vidět či vnímat víc, než normálně, různé maličkosti se nám mohou poskládávat do smysluplného celku, můžeme mít pocit "aha", jakože jsme na něco přišli, objevili novou, předtím neviděnou souvislost.

Žádné komentáře:

Okomentovat