17 prosince 2019

ÚTERÝ 17.PROSINCE

ÚTERÝ 17.PROSINCE
Aspekt na dnešní den - kvadrát Slunce na Lilith (25°27' Střelce/Ryb)
Základní energetické nastavení: pocit, že někdo či něco na mne útočí, že zpochybňuje celou mou integritu, velká přecitlivělost na jakékoliv osobní a subjektivní záležitosti
Dnešní den je velmi nebezpečný, i když to na první pohled vůbec nevypadá. Tento vliv je totiž velmi nevědomý a poměrně subtilní. Dnes máme tendenci vyhodnocovat cokoliv, co se nějak dotýká našeho ega, naší osobnosti, jedinečnosti, dost přecitlivěle, nazval bych to až "alergickou reakcí". Pokud s námi někdo komunikuje nebo nedej bože kritizuje, může se zdát že do nás nemilosrdně reje, pokouší nás, zpochybňuje nás, a my si to samozřejmě líbit nenecháme a oplácíme s ještě větší silou a nemilosrdností. Můžeme to být i my, kdo je původce, a můžeme to dělat intuitivně, aniž si toho jsme vědomi, jakoby nás něco vedlo k tomu udeřit do velmi citlivého místa. Dnes proto může proběhnout mnoho zdánlivě nesmyslných sporů, vzájemných útoků, rýpanců atd. Na druhou stranu, pokud nemáte tento kvadrát nějak navázán na prvky v radixu, pravděpodobně se vás to nijak nedotkne, nerozrezonuje vás to.
Výzva či úkol, který před námi dnes stojí, je uvědomit si, co z toho, co dnes pocítíme, je jen ego, vnější slupky okolo naší podstaty, a co je naše skutečná podstata, naše JÁ. Naše skutečné já se totiž necítí ničím zvenčí ohroženo, protože je takové, jaké je. Stálé, v jistém smyslu nepomíjivé, silné, zářící, neovlivnitelné ničím a nikým zvenčí. Pokud jsme sami v sobě a se sebou v souladu, nemáme potřebu se obhajovat, bránit, odpovídat na útoky protiútokem. Všechno to bereme v jistém smyslu neosobně, víme, že to je příběh někoho jiného.
Lilith v Rybách nám může ukázat to, že máme strach před něčím, co se nedá změřit zvážit, co je iracionální a nepředvídatelné, a Slunce ve Střelci má tendenci nějak zkoumat, co to všechno má za smysl. Střelcům i Rybám ale vládne stejný vládce - Jupiter, a tak jedno z možných řešení, jak tuto dnešní konstelaci překonat, "překročit", je skrze Jupitera. Ten je na začátku Kozoroha a v trigonu na Uran. To znamená jednat odvážně, zrale, dospěle, sebevědomě, s pocitem, že stojím pevně na zemi, ale zároveň s velkou mírou flexibility a s pocitem, že i když jsem v tomto světě, nejsem (jen) z tohoto světa. Je dobré být otevřen novým možnostem a zároveň stát oběma nohama pevně na zemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat