25 ledna 2020

SOBOTA 25.LEDNA



SOBOTA 25.LEDNA
Normálně na novoluní nereaguju ani o něm nepíšu v astropředpovědích, protože samo o sobě má "nijakou" energii a je spíš takovým semínkem, příslibem věcí budoucích. V případě včerejšího pozdně večerního, téměř předpůlnočního novoluní ale udělám výjimku. Novoluní je totiž ve Vodnáři a je pro nás všechny opravu dost zajímavým příslibem...Totiž, příslibem věci změnit. Dát jim novou formu, nepotřebné zbořit, rozebrat a udělat místo novému.
Když v našich životech zabředneme do stereotypu, když se stáváme sochami nás samých, když se naše zvyky, obyčeje, postupy, stále jen opakují dokola a my se podobáme zaseknuté gramofonové desce (či špatně nahrané mp3ce, pro ty, kdo už si nepamatují, co je to gramofon...), pak je nejvyšší čas, aby do našich životů vtrhl průvan. Průvan v podobě vodnářské energie. O Slunci ve Vodnáři už jsme si před časem říkali, ale až novoluní v podstatě provede jakýsi startovní výstřel. Tělo se spojí s duší, rozum s city a je to tu.
Za prvé, můžeme čekat nečekané. Vodnář je ten, co je mimo hranice a co nám přijde ty naše trochu rozbořit nebo minimálně rozšířit. Lidská práva? Pche...co takhle Boží práva? Muž, žena? A není to málo, Antone Pavloviči? (Vodnář je tak trochu androgynní, respektive s konceptem pohlaví ani genderu jaksi nepracuje). Rodina, státy, politika? A co takhle brát celou planetu jako celek?
Vodnář bude vždycky tak trochu napřed a navíc s tím rizikem, že ne každá jeho vize má šanci se v tomto materiálním světě skutečně zhmotnit. Ale to nevadí. Úranos neboli Uran, vládce Vodnáře, byl bůh, který chrlil výtvory jeden za druhým...kyklopy, obludy, bez ladu a skladu. Až Kronos/Saturn, mimochodem také vládce Vodnáře, tomu učinil trochu přítrž a dal tomu jakous takous formu a řád.
Mějme tedy na paměti, že chaos i řád se doplňují, a že pokud je chceme ve svých životech, nemůžeme si zvolit jen jednoho. Pokud chceme, aby Vodnář trochu zaúřadoval, pak ano, nejspíš nejdřív přijde bořit, ale následně musí taky znovu stavit. Což je ale trochu těžké, vzhledem k tomu, jaký je teoretik...
Zvolejme tedy třikrát sláva, nechme se trochu vyprovokovat, vykopnout ze své zóny pohodlí, ostatně Uran rád chodí v převlečení, vzpomeňte si třeba na toho zkouřenýho hipíka, co jste potkali na hlaváku a co od vás somroval nějaký drobáky. Můžete být pobouřeni...anebo vás může napadnout, že i to je cesta k osvobození (se). Může vám ukázat kudy...anebo kudy ne.


Žádné komentáře:

Okomentovat