13 ledna 2020

PONDĚLÍ 13.LEDNA

PONDĚLÍ 13.LEDNA
Jestli si myslíte, že dnes už budeme mít klid, pak jste na omylu. Saturn se sice od Pluta velmi pozvolna vzdaluje, ale je to zatím stále skoro neznatelně. Dnes se k oběma přidává Slunce a celkové téma se tím velmi zesílí, zvědomí...Zde už před tím neutečeme. Už si nemůžeme říkat, že to nevidíme, už to není pominutelné. Včera jsem se do toho fakt opřel a šel jsem na to zostra...a to není přitom nic proti dnešku. Dnes se to projeví ještě v trochu jiném rozměru
 a asi si tím hrozně u některých naběhnu na vidle, ale musím říct, že tento aspekt má v sobě něco jako černou magii. Potíž je v tom, že my chápeme věci hrozně doslova, ale tohle není doslova, neplatí, že když se setká Slunce se Saturnem a Plutem v Kozorohu, tak se to rovná černé magii...spíš že to má jakousi esenci, náznak, symboliku... Řekněme, že spíš lidstvo je do určité úrovně manipulováno, respektive pozorností směřováno tam, kde to je žádoucí. Média a politici mají páky na to, aby ve většině populace vyvolali žádoucí reakce. Funguje to i na osobní úrovni, byť ne v takové míře. Ale podívejme se na to opravdu poctivě - kdy i my manipulujeme se svými blízkými, kdy se přetvařujeme a lžeme a to jen proto, aby udělali to, co chceme? V čem na ně máme páky a struny, provázky, za které je taháme a vodíme je jako loutky? A nebylo by lepší a čistější, kdybychom to dělali jinak?

V těchto časech je potřeba být radikálně upřímný. Podívat se na věci takové, jaké jsou. Neříkám, že musí být výhradně takové, jaké popisuju, můžou být úplně jiné. Každý má jiný příběh a jiné směřování. Jde mi spíš o to, abych postihl tu esenci, energii.
Tato konjunkce má ale taky pozitivní směřování, které není patrné na první dobrou. To je, že už se fakt nasereme a začneme něco dělat. Že už se nasereme a převezmeme odpovědnost, vymezíme se vůči tomu, co považujeme za nesprávné, vyhodíme ze svého života lidi, co nás akorát tak vysávají. Že přestaneme dělat, co nás nebaví a nenaplňuje. Můžeme vidět, "co už teda jako fakt nee"...a podle toho se zařídit. Můžeme demaskovat manipulaci, tlak, můžeme si všimnout oné "černé magie" a obecně všeho, co není tak úplně správné, a můžeme si konečně říci, že "to ne". Že my tou cestou prostě nepůjdeme. Zvolíme si cestu možná těžší, ale poctivou.
Buďme ale trpěliví, teď ještě tak úplně nemusíme vědět, "co ano". Kudy se vydat. To přijde až časem.

Žádné komentáře:

Okomentovat