31 srpna 2020

PONDĚLÍ 31.SRPNA

 PONDĚLÍ 31.SRPNA

Do nového týdne vstupujeme trochu rozstřelení a nestabilní. Na jedné straně námi zmítají trochu vypjaté emoce, na stranu druhou máme zvláštní chaos v myšlenkách. Samo o sobě to nemusí být tak hrozné...spíš je na tom horší to, že se sčítá několik věcí dohromady.
Vypjaté emoce znamenají například to, že se z nějakého zvláštního důvodu bojíme převzít odpovědnost, vzdáváme se své moci a odevzdáváme jí druhým lidem místo toho, abychom si jí sami vzali. Ono to totiž vyžaduje přestat být obětí, přestat se vymlouvat na vnější okolnosti. Takže se nejspíš stává to, že druzí námi manipulují, tlačí na nás, zkouší, co si až mohou dovolit. Naše chyba je, pokud jim jasně nevymezíme hranice. A to všechno souvisí se sebeláskou, sebepřijetím a tím, jak sami sebe vnímáme.
Druhý, neméně úmorný vliv, je ten, že se nám z nějakého důvodu pletou myšlenky, jsme ve víru divného chaosu, kdy nic nedává smysl a čím víc se snažíme něčeho konkrétního chytit, tím je to horší. Zde si musíme uvědomit, že samo myšlení nás uvedlo do pasti. Není třeba vše pitvat, logicky řešit, není potřeba na všechno přijít, všechno analyzovat. Řešením je třeba taky...nechat věci být, plynout. Když zjistíme, že to jde i bez rozumu, uleví se nám. Není ale třeba ho hned nějak eliminovat, on je potřebný...v některých oblastech. Spíš jde o to, mu dát čas od času dovolenou.


Žádné komentáře:

Okomentovat