13 srpna 2020

ČTVRTEK 13.SRPNA

 


ČTVRTEK 13.SRPNA

Tlak stále nepolevuje, tentokrát je téma potlačené násilí...kdy ze sebe máme tak velký strach, jsme paralyzování tím, že bychom mohli druhým ublížit, že se raději ani jinak neprojevujeme, a tudíž se to obrací a to potlačené se hlásí o slovo jinou formou: totiž že někdo ubližuje nám. Kromě toho to taky generuje velký tlak, manipulaci a shazování schopností druhých, kdy si nejen říkáme "jak může být on/ona takové nemehlo...", my to velice rádi připomínáme, dáváme to takzvaně sežrat. V případě nevědomého prožívání, nám to dávají sežrat ostatní.
Hlubší příběh, který je s tím spojený: náš vnitřní hrdina, Mars, naše mužská, nebojácná, aktivní část (kterou máte i v případě, že jste ženy), je sice takzvaně doma a mohl by se cítit dobře, ale vzhledem k tomu, že je následován Černou Lunou, energií, která tu byla ještě před vznikem naší civilizace, naší inteligence, energií poněkud archaickou, v jistém smyslu nemilosrdnou, a v jistém otevírající oči, tak ten náš hrdina je zkoušen a pokoušen. Černá Luna se mu snaží připomenout, jaké to je doopravdy cítit, zaměřit se na samý instinkt...bojovník je bohužel už až moc vychovaný, civilizovaný, plný různých zvyků a zlozvyků, zbytečných strachů, obav i nesmyslných představ o tom, jak funguje svět. Nyní přichází na scénu pán podsvětí, Pluto, můžeme mu říkat Hádes, Kingpin, Capone, na tom nesejde, a podobně jako Lilith, jen z jiné strany, se snaží připomenout bojovníkovi, kým je. Připomíná mu to trochu drastičtější formou, pomocí strachů, obav, manipulací...které ho ale mohou přivést hlouběji k původním emocím. Je třeba jít opravdu hluboko. Díky Marsu to nebude jen teoretické svičení, troufám si říci, že to všichni vnímáme až nepříjemně fyzicky a reálně. Uvědomme si: tohle není cvičení, tohle nevymyslíme, neokecáme. Tady je potřeba zaujmout postoj, konat, rozhodnout se - bude to takhle.
To, jaký zaujmeme postoj, do velké míry předurčuje další dění. Zde už se nedá jednoduše "předpovídat": možností už je příliš mnoho a všechny vycházejí z individuálního nastavení. Osud si tvoříme sami, on nám jen napíše scénu a základní rozestavení osob a událostí...jak budeme hrát a co to bude za žánr...to je už zcela na nás.



Žádné komentáře:

Okomentovat