22 března 2022

Úterý 22.března

 Úterý 22.3.ráno

Včera se setkali Merkur s Jupiterem v Rybách. Nemá smysl to řešit moc do hloubky, je to taková zvláštně samožerská a trochu autistická konstelace. Rozumbradové v zemi fantazie. Rybí energie je bezhraniční, přelévající se, neurčitá, nedefinovatelná, velmi umělecká, snivá, obrazotvorná, kdežto jak Merkur, tak Jupiter jsou spíš intelektuálové, kteří o tom hodiny a hodiny žvaní. Obraz dvou intošů v čajovně, nad šálkem Babiččiny zahrádky, ovocného čaje, kouřící vodní dýmku, a filosofující o smyslu bytí. Mohli by teoreticky opravdu přijít na nějaké zajímavé závěry...ale spíš to budeme brát jako takové zabíjení času.

   Mnohem zajímavější, protože konfliktnější aspekt nás čeká večer. Mars se zkříží s Uranem a bude to bomba, protože onen konflikt bude pocítitelný fyzicky, bytostně. Budeme nasraní, vytočení, úplně nás to vyhodí ze sedla. Mars je ve Vodnáři, takže se s tím srát vážně nebude, bude to do nás hustit hlava nehlava. Můžeme zavírat oči před tím zjevným faktem, můžeme sami sobě nalhávat spoustu věcí, ale fakt je, že uvidíme pravdu. nebo aspoň její část. Jak se věci skutečně mají. A pravda je, že jsme spali velmi hlubokým spánkem, a že toho naši mocní využili. Ani nevíme jak, a ocitáme se v nové totalitě. Jde to postupně, systémem vařené žáby, jen se cenzurují nevhodné názory, oficiálně pod rouškou boje proti definformacím. Nezapomeňte, že je to jednoduchý jazyk. "Dezinformace" znamená "nemám argument", a podobně "prokremelské žvásty" znamená "nehodí se nám to do krámu". Nenechte se zmást, oni chtějí jen vaše dobro. Je ale dobrý si ho nenechat vzít.

   Mars kvadrát Uran může znamenat první otevřené vyhlášení neposlušnosti, rebelie. Řekl bych, že jestli v těchto dnech vznikne nějaké hnutí, filosofie nebo politická strana, pak bude brutálně antisystémová. Vzhledem k Vodnářské energii to ale vůbec nemusí jít tou tradiční cestou. prostě se najednou ukáže, že tu je docela dost velký množství lidí, co prostě říká NE. DOST. UŽ STAČILO.

Ale nenechte se zmást, ono se to může projevit jak v tom vnějším světě, tak i vnitřním. Ptejte se sami sebe: kde se mám vzbouřit? Kde mám říct "děkujeme, stačilo"? Co je třeba ve vašem životě odstřihnout, čeho je třeba zbavit se jak staré kůže? Je třeba zapomenout na své strachy a zmatky, nebo možná si jen uvědomit, že to jsou myšlenkové konstrukce, systémy, které energeticky živíme, svojí pozorností. Vracíme se zpátky ke svému bytí. pravda je, že nepotřebujeme civilizaci, nepotřebujeme výdobytky. Potřebujeme to, co nás neomezuje. A pokud je v našich životech něco, co nás omezuje, bere nám svobodu, pak se toho zbavme. Dejme to pryč. Proveďme svou volbu. Máme právo na to udělat cokoliv, a nepotřebujeme ničí souhlas. Vlastně ano, ten svůj....ten nám to totiž všechno brzdí. Dovolme se. Dovolme si to. Troufněme si. Sama naše existence je ospravedlněním!

Žádné komentáře:

Okomentovat