18 března 2022

Úplněk

 O úplňku se toho dá napsat spoustu. Mnoho mých kolegů astrologů se dnes určitě bude činit, já se jen pozastavím nad zajímavým faktem, že kromě aktivované osy Ryby-Panna je ve hře i Pluto, kde Slunce dnes tvoří sextil, a Černá Luna, kterou jsme vnímali včera. Takže opravdu mňam energie.

  Je třeba, abychom se vrátili k tomu, co vlastně úplněk je, k cyklickému pojetí. Úplněk by nebyl nic bez novoluní. Pokud nám novoluní ukazuje, jak věci začínají, úplněk nám ukazuje, jak vrcholí. Ale víme dobře i při úplně jiných činnostech, že vyvrcholení rozhodně ještě není konec 😉. 

   Dnešní úplněk by se tak dal označit za vyvrcholení všech našich iracionálních tendencí, všech našich bláznivin. Šílenosti vyplavávají na povrch, a my se jen nestačíme divit. Zároveň ale nacházíme spoustu smutku, naštvání, únavy...všechno to, co jsme si mysleli, že někam zahodíme a zapomeneme na to, se nám najednou znovu připomíná. Dokonce i celosvětová situace jakoby volala hlasitě "vy lidi jste vůbec nepřijali svůj stín!!!". O Milgramově experimentu nebo Stanfordském experimentu s vězením, už se učí ve školách...ale nezdá se, že by je někdo vůbec pochopil. Tak to budeme zkrátka zažívat naživo. Bohužel pro nás, je rybopanenská energie dost pasivní, což má spoustu nevýhod, ale i spoustu výhod. Nedá se s ničím moc hnout, jednání je v současné situaci spíš vyloučené, v podstatě jde jen se dívat na to, co jsme si natropili. Především: je třeba ke všemu přistupovat jako ke kinu. Přestože se vás snaží za každou cenu vtáhnout do děje a přimět uvěřit, že to, co se děje, se děje PRÁVĚ VÁM...pořád je to jen kino. Pořád si můžete zvolit, čemu dáte svoji pozornost, a tím pádem i energii. Úplněk v Rybách může být zajímavou lekcí v tom, že je toho sice na nás trochu moc, všechno nás válcuje, nejsme schopní vzdorovat té ohromující síle, zdálo by se skoro, že jsme bezmocní...a až když se vrátíme až do samé hloubky svého bytí a setkáme se tam se svou duší, zjistíme, že je nezničitelná. Nikdo ji navíc nemůže k ničemu přinutit proti její vůli. Může jí jen přimět uvěřit. Naše neschopnost je program, uvěřili jsme tomu a hrajeme tu jejich hru. Máme ale plnou svobodu si vybrat hru jinou, která nám bude vyhovovat mnohem lépe. Jsme jako Neo proti Smithovi, a teprve když "prohrajeme", když přijdeme úplně o všechno, pak vyhrajeme, protože zjistíme, že celou tu dobu to bylo s námi.

Žádné komentáře:

Okomentovat