15 listopadu 2021

Pondělí 15.listopadu

 Vstupujeme do nového týdne, je pondělí 15.listopadu, a hned první výzva. Venuše v Kozorohu kvadrát Chiron+Luna v Beranu.

  Cítíme se nějakým způsobem "nehodni", nedostateční, s nějakými zásadními chybami, určitým způsobem zavrženi, odmítnuti. Ano. Okolnosti našich životů mohou být hnusné. Ale na nás je, v jakou to přetavíme zkušenost. Nemůžeme si vybrat, co prožijeme, ale můžeme si vybrat, JAK to prožijeme. 

  Máme zcela svobodnou volbu. Na nás je, zdali si vybereme cestu snadnou nebo cestu náročnou. My jsme ti, kdo si cestu vybírá. My volíme. My se rozhodujeme: Ano, je to takhle jednoduché: stačí se jen rozhodnout.

   Co kdybychom tu hnusnou verzi konečně zahodili, a rozhodli se, že to bude hezký? Že si to chceme užít? Že se z toho chceme poučit, získat nové zkušenosti, poznat další části sebe samého?

Pokud se ptáte, zda můžete...pak jste to zřejmě ještě nepochopili.

Pokud už víte, že život je švédský stůl, a že si můžete vybírat...zkuste o tom přestat řečnit a prostě to udělejte. Vemte si tu svou pochoutku, a proboha nečekejte, že k vám někdo přijde a všechno vám naservíruje pod nos.

   Už skončil čas se nechat stahovat svou rodinou...už můžete konečně dospět a rodina vás může konečně propustit...a akceptovat přesně takové, jací jste.

   Možná jsme prostě byli jen trochu moc lehkovážní. Opice, co za docela krátkou dobu získaly mozek a s tím rozum. Příliš rychle jsme se vzdali instinktů, zvířeckosti, náležitosti ke kmeni. Toho, co je nepominutelné a pevné...ale úplně jiným způsobem, než formální jistota, jistota společnosti, to, že "někam patříme".

Jenže my jsme obyvatelé planety Země a patříme sem. A kdokoli, kdo vám říká něco jiného, tak lže! My jsme to, co nepotřebuje obhajoby!

Žádné komentáře:

Okomentovat