18 července 2021

Černá Luna v Blížencích

Dnes, 18.července, v 10:30, vstoupila Černá Luna do Blíženců.
"Jsem Lilith v Blížencích. Přišla jsem vám pár věcí připomenout. Trochu moc jste ve svých životech strnuli, zkameněli, zejména pak ve svých názorech. Přicházím, abych vás udělala trochu flexibilnější.
Moje působení se zdá být nenápadné a mírné, ale nedejte se zmást, ono má svoji váhu. Co je každopádně nyní pro vás asi nejdůležitější, je to, abyste se naučili něco o síle slov. Už víte, že být akční, jednat z ryzího srdce má váhu. Už jste poznali, že mít preference, rozlišovat, a především hodnotit, je tady na této planetě úplně normální a patří to k vlastnostem hmoty. Co ale ještě nevíte, je to, že i slova, komunikace, myšlenkové pole, je hmotná záležitost. To, že to ještě neumíte změřit, že jste na samém počátku poznání, to vůbec nevadí. Jen mi zkuste naslouchat a něco si z toho vemte.
Moc slov v první řadě pramení z vás samotných, ze srdce, z podstaty. Nedejte se zmást, že k tomu potřebujete nějaké znalosti, něco naučeného. Nejde to přes hlavu. Když jste naladěni na zdroj, zjišťujete, že vám to úplně přirozeně mluví, ani moc, ani málo, prostě tak akorát, samozřejmě s ohledem na vaše nastavení. Jsou lidi, kteří toho moc nenamluví a jsou lidi, co se nezastaví. Nejde samozřejmě jen o slova, ale o komunikaci samotnou, o to, jak vztahujete okolní subjekty vůči své osobě, jaké jim dáváte pojmenování.
U pojmenovávání se také chvíli zastavím, protože magie jako taková spočívá mimo jiné i v tom, že dáváme věcem jméno. Symbolicky, dáváme Golemovi šém (šémhámforáš). Zamyslete se chvilku - jak sami sebe pojmenováváte? Jak pojmenováváte své životní zkušenosti? Jednodušeji - jak o nich smýšlíte? Myslíte si, že jste k ničemu a nemožní, anebo si myslíte, že jste úžasné lidské bytosti, hodni lásky? Zkuste myslet jinak...ale zkuste si zároveň uvědomit, že nemůžete nikoho cizího kopírovat, že to vychází z vás samotných. Nemůžete si dost dobře říci "chci být jiný" ani "teď budu jiný". Jste jací jste, teď a tady. Pojmenujte věci tak, jak jsou. "Ano, mám náladu pod psa. Jsem vlastně hodně nasraný kvůli práci. A tak mě to pohlcuje, že se emočně odpojuju od okolí. Rád bych byl otevřený, dávající, sdílející...ale teď mám jiné naladění..." Jakmile se přestanete odsuzovat, posuzovat, a především, jakmile přestanete s těmi naprosto zbytečnými škatulkami "dobrý" as "špatný", uleví se vám...uvidíte.
Chci se tu taky pozastavit nad jedním obecně rozšířeným ezoterickým omylem, který říká, že myšlenka je tvůrčí...Totiž, ona je, ale asi až ve čtvrté řadě. Tvůrčí je čin. Myšlenka je něco jako vítr do plachet, je ale důležité být si vědom toho, kdo je kormidelník, jakou máme loď atd....
Přicházím vám připomenout, že by bylo fajn začít mluvit jasně a k věci. Přicházím zastavit ty, kteří melou od rána do večera, ale nemá to žádný obsah a zpravidla je to i obranná reakce, jak k sobě nepustit nějaké emoce. Přicházím ale také rozpohybovat ty, kteří nemluví vůbec, ať už ze strachu, že se znemožní, že budou v očích druhých vypadat blbě, nebo jen kvůli přehnané sebekritičnosti. Všem vám během následujících devíti měsíců budu neustále omílat o hlavu: hlavou se nic nevyřeší. Komunikace, podobně jako spousta jiných věcí, vychází zevnitř. Hlava, hlasivky, pusa...to všechno jsou jen prostředky, nástroje...Mluvte...ale mluvte o něčem. O sobě, o svých životech, o svých emocích, zážitcích. Nedělejte z ničeho žádné tabu - mluvit se dá úplně o všem.
V celosvětovém měřítku to možná bude doba, kdy politici a mocní budou řečnit, lhát a prášit, a obyčejným lidem konečně bude docházet, jaká je skutečná pravda za jejich slovy. Víte vy vůbec, že nepotřebujete žádný detektor lži, protože to v sobě máme automaticky my všichni? Víte, že můžeme číst z toho, co je za slovy? Z emocí, z hlubokého důvodu, který je za tou vší potřebou mluvit?
Buďte flexibilnější, naučte se posuzovat věci prostým pohledem. Nemusíte nic řešit, analyzovat, zkoumat, jen se spojte s tím, co je teď. Staňte se neutrálním pozorovatelem, pojmenovávejte věci podle sebe a svého pocitu. Uvidíte věci tak, jak jsou. Unesete to? Nebojte, nejsme na konci poznání, nyní to jde přes hlavu...a vlastně taky tak úplně ne.
Pokud se vám zdám být ukecanější, než obvykle, to jsou zkrátka Blíženci 😉. Užívejte si jich dosytosti a ať vám jsou k užitku."



Obrázek trochu netradičně jinak: herec Gene Wilder, známý jako Willy Wonka z filmu Karlík a továrna na čokoládu. Tento obrázek se stal docela známým memem. Souvislost, která je podstatná: Gene Wilder má Lilith v Blížencích na Ascendentu.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat