10 června 2021

Nov a zatmění 10.června


 

Čtvrtek 10.června
Novoluní a zatmění Slunce

Situace: Slunce se setkává s Lunou na 19.stupni Blíženců, nedaleko je retrográdní Merkur, Lunární Uzel, tato konjunkce dále tvoří kvadrát na Neptun. Mars je na samém konci Raka, Venuše na jeho začátku. V okamžiku Novoluní se konjunkce ocitla blízko MC a Neptun blízko DS.

Vždy, když máme zatmění, je třeba si uvědomit, zda jde o zatmění lunární nebo slunečné. Lunární zatmění je vždy o úplňcích a sluneční o novoluních, a to v situaci, kdy jsou obě světla blízko Lunárním uzlům. Tento případ jde o Sluneční zatmění, což znamená mimo jiné, že světlo Slunce je symbolicky zakryto stínem Luny a naše solární energie a vlastnosti se tak na okamžik stávají jaksi...vypnuté, na úkor těch lunárních. Lunární energie probouzejí instinkty, pudy, všechno nevědomé a nediferencované, a také jisté záležitosti z minulosti. Na rozdíl od lunárního zatmění, které proběhlo před dvěma týdny a které bylo pod vlivem sestupného uzlu, a tedy ryzí minulosti, jdoucí až kamsi do úplně jiných dob a rovin bytí, řekněme karmických, je toto zatmění pod vlivem vzestupného uzlu, což znamená, že energie, se kterými jsme konfrontováni, jsou sice možná trošičku líznuté minulostí, ale ta podstata se děje tady a teď. Teď si tvoříme svůj svět. Slunce je zdroj, ze kterého čerpáme a Luna dává našemu konání určitý rámec, náplň. Tam, kde Slunce vytvoří domov, ho Luna zútulní, naplní láskou. Tam, kde Slunce dobyde svět, ho Luna vezme do náruče a začne se o něj starat. A tak dále...Nyní je nám tedy ukázáno, jaké jsou naše skryté pohnutky. V Blížencích se bude jednat o to, jakým způsobem si vyměňujeme informace, jak se učíme, jak získáváme zkušenosti, jak komunikujeme s druhými a čemu vlastně věříme. Možná se ukáže, že většina toho, v co jsme doposud věřili, jsou jen jakési stíny, záchvěvy našich dávných strachů a naše zvyky, kdy jsme si řekli, že raději budeme v bezpečí, než v nejistotě. Kvadrát na Neptun ukazuje na to, že jsme nejspíš celou tu dobu žili ve lži, v iluzi, že jsme si vysnili jakýsi zvláštní svět a nechtěli jsme do něj pustit nic, co se nám nezamlouvalo. Ale reálný svět se vyznačuje jedním - nikdy nic neodmítá, pro všechno nachází nějaké využití. Nehraje si na dobro a zlo, nevytěsňuje nic "ošklivého". Naše krásná růžová bublina praskne a nám nezbyde, než se podívat Pravdě do tváře: My jsme ti, kdo tvoří. Každým okamžikem. Naše strachy tvoří, naše pasivita tvoří, naše neochota se konfrontovat s minulostí, a s tím, přijmout svůj podíl odpovědnosti. My jsme si vytvořili své Hitlery, Staliny, Mao Ce Tungy i Churchilly. Tím, jaký jsme měli svět. Připravili jsme podmínky. Ostatně i proto my máme toho svého Zemana i Babiše, na které můžeme nadávat a na kterých se zase dopouštíme dalšího zavírání očí a nevidění toho, že to jsme byli my, kdo je zvolili, kdo je vybrali, kdo nastavili podmínky tak, aby se objevili.
   My nadáváme sami na sebe! Všechny ty Covid nesmysly, které vlastně ani tak nechceme, jsou zase a opět naše výtvory, a my se k nim jen nehlásíme. To proto, že tvoříme a ničíme bez rozmyslu, nevědomě, nemáme žádnou sebedisciplínu, nepracujeme na sobě.
   Toto zatmění je něco jako upozornění od Vesmíru: "Stop! zastav se, člověče, a podívej se na sebe. Podívej se, jak o sobě, o druhých a o světě smýšlíš, a co to má za následek. Pochop, že to všechno děláš ty.. Přestaň zavírat oči, přijmi za to odpovědnost.....a pokud se ti to, co vzniklo, nelíbí, změň to! Tu možnost máš - jsi přece Tvůrce."
   Změň ale především to, jak o věcech přemýšlíš. Nauč se myslet vědomě, přestaň myslet "na volnoběh". Nauč se rozeznávat Pravdu od lži, a buď k sobě upřímný. To úplně stačí.

Žádné komentáře:

Okomentovat