19 prosince 2020

19.prosince...a něco o Jupiterovi se Saturnem ve Vodnáři


 

Změna je za dveřmi... A tou změnou není nikdo jiný, než my sami...
Cosi lítá ve vzduchu. Revoluce. Evoluce. Ve čtvrtek se Saturn přehoupnul do znamení Vodnáře a dnes, před několika okamžiky, ho následoval Jupiter. Oba dva se mílovými kroky blíží k sobě a již v pondělí nastane velká konjunkce. Protože se jedná o relativně pomalu jdoucí planety, které fungují jako prostředníci mezi individuálními a kolektivními energiemi, jejich vliv se nedá ohraničit jedním okamžikem, ale počítá se spíš na týdny. Jinými slovy, již jsme uprostřed změn, nečekejme, že v pondělí o zimním slunovratu se něco zásadního stane, protože už se to dávno děje průběžně. Také nezapomínejme to, že my jsme spolutvůrci toho, co se děje, ať už se k tomu hlásíme či nikoliv. Planetu můžeme změnit během krátké chvilky. K lepšímu i k horšímu...je to jen na nás. Když se pro to kolektivně a vědomě rozhodneme a začneme konat, může se toho změnit víc a k lepšímu.
Změna v tom, že Jupiter se Saturnem právě vstoupili do nového znamení je ale poměrně rozeznatelná. Tam, kde jsme ještě před nějakou dobou vnímali jen hranice, omezení, zákazy a neradostné okamžiky, se nám najednou otevřely nové obzory. Najednou vidíme, že veškeré limity a strachy jsou jen v hlavě. Můžeme si dovolit v podstatě cokoliv, pokud si jsme vědomí, že všechno má své důsledky, svoboda jde vždy v ruce i s odpovědností.
O Vodnáři se toho poslední dobou dá nalézt hodně, spousta z toho jsou ezožvásty, spousta z toho je úplný nesmysl. Jeden aspekt, který tu zatím nezazněl, je takový, že lidstvo jako celek je (v ideálním případě) vyšší formou člověka jako jednotlivce. Na velmi primitivní rovině to můžeme vidět třeba ve formě včelího úlu. Rozdíl je samozřejmě ten, že člověk je vědomý tvor a má individuální vědomí. Přesto...existuje stav bytí, ke kterému míříme, ve kterým jsme Celek, kde jsme sjednoceni, kde jsme jedním. Vodnář nám ukazuje to maximum, které můžeme dosáhnout vlastním úsilím. Překročení svých vlastních hranic, fyzických omezení, strachů, fobií a bloků, kdy si uvědomíme, že to je v podstatě jen takový batoh plný těžkých věcí, který si neseme sami. Nikdo nás ho nést nenutí, nikdo nás nenutí trpět. A milion jedna dalších věcí. Samozřejmě, po Vodnářovi jsou ještě Ryby, které jsou ještě trochu upgrade, ale tam už nelze o nic usilovat, tam se prostě "věci dějí samy od sebe".
Připravte se vážění a milí, na jízdu tobogánem, a vzpomeňte si na to, že jste se sem na Zemi těšili, že jsme měli velkolepé cíle, všichni, kteří touto dobou obývají planetu Zemi, odsouhlasili, že se budou podílet na jejím vzestupu, Každý dělá, co umí a někteří z nás si i začínají vzpomínat. Čas starých snů už skončil, teď je třeba se probudit. Stará realita už tu nemá místo. Chvíli to nicméně ještě bude trvat, kolektivní strachy jsou silné. Pluto je stále ještě na konci Kozoroha a do Vodnáře opatrně vstoupí na podzim 2024 (s tím, že od jara 2023 už bude nakukovat a postupně se seznamovat s novou energií). Jisté je nicméně to, že nástup nové doby už se nedá zastavit.
Důležitá věc v této době. Nevěřte politikům. Nevěřte novinám, nevěřte televizi. Nevěřte dobře míněným radám profesionálních opinion makerů. Nevěřte dokonce ani mně, nevěřte ani svým blízkým. Věřte hlavně sami sobě. Hluboko uvnitř sebe máte všechno, co potřebujete k životu. I když vám tvrdili něco jiného. Nepotřebujete nic navíc, žádné nové mobily, kabelky, šaty, postavení, zaměstnání, vztah...nic venku nemůže změnit to, co je uvnitř. A hluboko uvnitř jste dokonalí, máte úplně všechno a o svých schopnostech, možnostech a neomezeném potenciálu pouze nevíte. Není to v hlavě, není to ani v srdci, jde to ještě hlouběji. Nikdo vám to nemůže vzít, nikdo vám to nemůže změnit. Je to oheň, co nezhasíná, voda, co nevysychá, vítr co stále vane i země, co je stále plodná.

Žádné komentáře:

Okomentovat