28 října 2019

TÝDEN 44 (28.10.-3.11.)

HOROSKOP NA 44.TÝDEN (28.10.-3.11.)
Život je směska událostí, které se dějí pravidelně i chaoticky. PONDĚLÍ bude jedním z těch dní, které bude spíš ve znamení chaosu. Mějme ale na paměti, že to je jen naše označení pro něco, co je nepravidelné, nedá se předvídat a nějakým způsobem narušuje naše plány. Což je jen náš problém, jakmile bychom to přestali brát osobně, bylo by to pro nás mnohem lepší. Dnes nás tedy osud postaví před nějakou zkoušku, která ukáže, jakým způsobem jsme si zvykli jet ve vyjetých kolejích, automaticky a pohodlně, a že čím víc jsme v té stálosti uvízli, tím větší bude protiakce. Chaos tudíž přichází až tehdy, kdy je třeba něco či někoho trochu vykolejit, vyhodit z vyjetých kolejí a ukázat, že je třeba k živou zaujmout úplně jiný, nový a svěží princip. Pokud se změně bránit nebudeme a naopak jí vyjdeme vstříc, mnohé nám to usnadní. V neposlední řadě nás dnešní štíří novoluní nenechá být v něčem starém, přežitém a už nefunkčním. Možná to nebude úplně příjemné, ale bude to jen pohled do nemilosrdně upřímného zrcadla: nežiješ náhodou v něčem, co připomíná stojaté vody, co zahnívá, tlí, co už je nezdravé? Nebylo by lepší tu plíseň úplně odříznout? Pro to, aby se věci zásadně zlepšily, se zdá, že se nejdřív musí zhoršit. Ale zhorší se jen tím, že je vytáhneme z hlubin své duše na denní světlo a dobře si je prohlídneme. Ty, které jsou plné šťávy, života, světla, to v pohodě přežijí...ale některým budeme muset dát pápá.
V ÚTERÝ odpoledne až večer budeme ještě plni dojmů z našich niter, ale už o nich alespoň budeme moci mluvit, sdělovat našim blízkým, co se v nás vlastně odehrává.
Ve STŘEDU můžeme pochopit, že komunikovat můžeme jak s pochopením a láskou, tak s nenávistí i opovržením, a že to paradoxně vůbec nesouvisí s tím, zdali používáme milá, vhodná slova, zdali jsme na druhé milí a raději se nedotýkáme jejich citlivých míst. Jde jen o to, zdali jsme autentičtí a zdali jsme si vědomi, že i když vidíme u druhých jejich neřesti, jejich strachy a bloky, tak něco podobného v bleděmodrém máme i sami v sobě. Říkejme věci tak, jak jsou, nesnažme se být diplomatičtí. I v lásce můžeme lidem ukazovat hranice, nespokojenost nebo naštvání. Dnes je ideální den v tom najít si tu správnou míru.
ČTVRTEK je euforický, energický den, plný vizí, přání a nadějí...až na to, že naše myšlení, intelektuální porozumění je jaksi zabrzděné. Ukazuje nám to jediné: zastavme se, nesnažme se život pochopit, urvat z něj to nej, nespěchejme tolik kupředu. Čeká nás cca měsíc, ve kterém se v mnohém budeme muset vrátit, ujasnit si, co jsme až doposud pochopili, přijali za své. Představme si to třeba jako takovou myšlenkovou štafetu - první úsek jsme uběhli, teď je třeba, abychom kolík předali dál, trochu si odpočali a připravili se na další etapu. Sám ale dobře vím, že rada typu "vypněte se", "přestaňte tolik přemýšlet" nebo "neřešte nic", je ve skutečnosti spíš kontraproduktivní. Tak to zkusím popsat jinak. Bude třeba se pro něco do minulosti vrátit, bude potřeba jít hluboko a uvědomit si něco, co jsme v sobě umlčeli, něco, co jsme sami před sebou velmi dobře ukryli. To, co se děje tam venku v normálním světě, teď nebude tolik důležité, důležitější bude obrátit se do sebe.
V PÁTEK se budeme cítit chladně, uměřeně, spíš racionálně, ale díky naší nesentimentální náladě toho můžeme mnohem víc stihnout. Ve večerních hodinách se změní energie, a ve vztahové rovině pocítíme velkou úlevu, je to jako kdybychom vyfárali z nějakého hlubokého dolu, konečně uviděli svíticí slunce, široký prostor kolem sebe, konečně se můžeme zhluboka nadechnout a vidět, jak je ten svět kolem nás radostný. Vidíme všechno najednou z nadhledu a musíme se tomu smát. Naše vztahy vypadaly jako žitá tragédie, plná vypjatých emocí a temnoty, a najednou je vidět - a hlavně cítit - že to jde i s lehkostí. Všude radost, vtip, pohoda, trochu i lehkovážnost. V následujícím měsíci budem vztahy brát s humorem, nadhledem, trochu povrchně, dosti sportovně, spíš milenecky či nezávazně, ale zato otevřeně a upřímně.
SOBOTA bude navzdory oné euforii stále spíš uměřený a chladný den, zejména na emocionální rovině, dopoledne určitě nečekejme bůhvíjakou radost, atmosféra spíš ztěžkne. Bude to ale trvat jen krátký čas, jsou to takové ty každodenní změny nálad, které po pár hodinách pominou. Odpoledne bude mít taky těžkou náladu, ale úplně jinak, půjde spíš o potřebu jít do hloubky šťourat se v něčem, možná i cítit, že žiju naplno, tak jen bacha, aby touha po žití naplno neměla blízko k masochismu a sklonu si nějak nevědomě ubližovat.
NEDĚLE bude příjemný, uvolněný den, zejména odpoledne. Roztají ledy, všechny spory nám budou rázem připadat malicherné, budeme mít tendenci nebrat se tak vážně a osobně, a na vztahové rovině by se dnešek mohl projevit jako den, který by nás mohl do jisté míry "vyléčit". Dnes bychom měli plně přijmout, že k životu patří i radost a že si ji plně zasloužíme. Většina z nás si myslí, že si ji nezaslouží, že musí nejdřív něco dokázat a až pak možná radost může přijít. Tak to prosím pěkně nefunguje. Radost je nezávislá na našich zásluhách, nemusíme být "nějací", aby k nám do života přišla. Ona může přijít obratem...ale jen tam, kam je jaksi zvána, tam, kde již není starost, pocit "nezasloužím si" nebo "nejsem dost dobrá". A nakonec, ona může přijít v mnoha různých formách, nečekejme dramatickou extrovertní radost, o které ví celý svět - může to být i zcela tichá radost, může to být velmi rozpustilá radost, může být jakákoliv...Tak šup šup, otevřít svá srdce a hezky pěkně načerpat!

Žádné komentáře:

Okomentovat