05 listopadu 2019

Týden 45 (4.-10.11.)



HOROSKOP NA 45.TÝDEN se nepíše úplně snadno. Pondělí jsme ještě jakžtakž přežili, a i když byla určitá nerovnováha mezi tím, jak jsme to cítili uvnitř a jak to bylo navenek, den to byl veskrze milý, podnětný, přející tomu, abychom si dali své věci do pořádku. Ve vzduchu ale vězí již určitý tlak, nepokoj a dusno, jako by přes nás někdo hodil poklop. Vrcholí to sice v úterý, ale působí to několik dní před i po přesném aspektu. Možná byly všechny ty události, kdy jsme se vzdávali své síly a moci, úplně zbytečné. Možná jsme nechtěli být zlí, nechtěli jsme projevovat ty ne úplně hezké a příjemné energie, ale v důsledku jsme se odstřihli i od těch tvořivých a dávajících sílu. Možná jsme opravdu párkrát v životě šli přes čáru, a lekli jsme se toho tak moc, že jsme se zapřísáhli, že už raději nikdy... Společným jmenovatelem této energie je moc a bezmoc. Moc věci bořit, ničit, vést ostré a přesné chirurgické řezy, ať už doslova, anebo symbolicky, v rovině činů, slov, emocí. Je to občas taková síla, tak neosobní a nelidská, že nemáme kapacitu na to jí nějak pojmout. Měli bychom udělat jen jediné - přijmout ji, akceptovat to, že i ona má v našich životech nezastupitelné místo. Ona "odklízí" všechno to haraburdí, které jsme si nashromáždili, všechno to, na čem jsme se stali nějak závislími, všechno, co děláme jen ze setrvačnosti nebo z pohodlnosti. Tato energie je sama síla evoluce, pud sebezáchovy, a můžeme dělat, že k nám nepatří, ale není nám to nic platné - vrátí se k nám jako neodbytný pejsek a bude dorážet tak dlouho, dokud k ní nezaujmeme nějaký jasný postoj.
Takto to bude fungovat celý týden, ve čtvrtek se k tomu navíc přidá jakési uvědomění, prozření, jako kdybychom si konečně uvědomili, že jsme ledovec, kde naše část není jen ta nad vodou, ale ta mnohem větší a směrodatnější je pod vodou.
Tento ponor do sebe by nám měl jít nadmíru snadno, za předpokladu, že se mu nebudeme bránit nebo že nebudeme tvrdit, že to je nesmysl a reálné je jen to, co je "tam venku".
Víkend je ve znamení určitého uvolnění, katarze, pátek je jak stabilní, pevný, racionální a strukturovaný, tak i trochu zasněný, mystický, bezrozměrný. V tento den a stejně tak i v sobotu se nám může podařit propojit dvě zdánlivě protichůdné tendence. Mystika a praktický život, bezrozměrnost a ohraničenost, neurčitost a jasnost, můžou velmi dobře spolupracovat a těžit z toho, že každá tato energie exceluje v něčem jiném. V neděli je pak výtečná doba na uchopení a pochopení toho, co se nám v tento týden objevilo a projevilo. Můžeme to dosadit do našeho světonázoru, pochopit to, pojmout to racionálně. Můžeme vidět, že to, o čem jsme si mysleli, že je pravda a autenticita, je jen povrch, pozlátko. Ta skutečná pravda se nedává na odiv.

Žádné komentáře:

Okomentovat