25 listopadu 2019

TÝDEN 48 (25.11.-1.12.)


TÝDEN 48 (25.LISTOPADU - 1.PROSINCE)
V PONDĚLÍ bude ještě doznívat velkolepá nedělní nálada a byli bychom rádi, aby to vydrželo co nejdéle - leč nebude tomu tak. Budeme lehce emocionálně rozladěni, tu z nějakých nesplněných očekávání, tam z toho, co nám jaksi v minulosti nevyšlo. Ale neklesejme na mysli, je to jen chvilkové zatmění, které brzo přejde.
V ÚTERÝ si přenastavíme naše vztahy a smysl pro harmonii, krásu a estetično. Už to nebude taková pohoda. Nyní to všechno podrobíme zkoumavému, kritickému oku, prosijeme to nemilosrdným sítem užitečnosti a praktičnosti. Radosti bude podstatně méně, povinností a pocitu, co všechno by se mělo, přibude. Držme se spolehlivosti, stability a praktického upotřebení, a to i ve vztazích. V těch zejména! Protože nebudeme zvlášť sentimentální, pochopíme, že to je vlastně v něčem docela efektivní. Jen si hlídejme, aby se z nás nestaly ledové královny/ledoví králové...V podvečer nám nastává novoluní ve Střelci, které by se mohlo zdát docela příjemné, energické, pozitivní...jenom kdybychom v sobě neměli zrovna nějaké pocity křivdy, pocity, že to někomu musíme dát takzvaně sežrat, ukázat mu, zač je toho loket...Upřímně, jsou nám tyhlety hry k něčemu dobré? Já myslím, že nikoliv. Ale každému, co jeho jest. Já se jen pokouším varovat, že tato nálada může nastat...
STŘEDA bude celkem bezstarostný den, kdy možná nebudeme úplně rozumět tomu, co se kolem nás děje, ale to vůbec nevadí. V minulých měsících nás to neustále nutilo se porůznu v sobě hrabat, zkoušet přijít na to, jak vlastně nejlépe žít, zaujímat nějaký postoj...nyní se ukazuje, že je spíš doba na to držet se v pozadí, nechat věci, ať se dějí samy. Bylo by fajn důvěřovat životu samému a tomu, co se děje, bez toho, aniž bychom nějak zasahovali nebo se snažili něco někam tlačit. Zkuste si připomenout pocit, kdy se jen tak ve vodě položíte na záda a necháte se unášet. Jaký je to pocit? Co to ve vás vyvolává? Zkuste si to i dnes připomenout, naladit se na tu esenci...uvidíte sami :).
ČTVRTEK je ovšem zajímavý den. Budeme v něčem docela slušně otevření - já tomu říkám, že bude mít trychtýř nad hlavou dokořán - a jistá forma inspirace, zejména té hudební, magické, bezeslovní, k nám bude proudit jako povodeň. Zároveň dnes můžeme ukázat svou odvahu, jak čelíme životním změnám. Snažíme se držet zuby nehty toho, co známe a co máme osahané, anebo jsme jako malé děti, dychtiví po tom, co nového si na nás Vesmír přichystal? Čím víc budeme otevření a neortodoxní, tím víc zažijeme překvapení a tím bohatší může být náš život. Anebo si řekneme, že je toho trochu moc, a bude nám to všechno lézt na nervy...záleží jen na našem přístupu.
PÁTEK, zejména večer, bude úžasný, lehce konzervativní, uměřený, spíše pracovitý den. SOBOTA nám může ukázat, jak si stojíme ve svém vnímání světa, jak ho chápeme, jak si ho vysvětlujeme. Je to poměrně logický den, kde si srovnáváme myšlenky, ujasňujeme priority, hloubáme, na co se v našich životech zaměřit dřív. Docházíme k nějakému rozhodnutí, které se zdá být definitivní, vynášíme nějaký rozsudek, a náš život se na jeho základě může pohnout zase jiným směrem. V NEDĚLI se nic tak zajímavého dít nebude, budeme jen emočně odpoutanější, živější, nestrannější. Nesnažme sami sebe, ani nikoho blízkého nutit do projevu emocí, nepůjde to. Dejme si vzájemně svobodu a užívejme si to, že můžeme spolu prostě pobýt, bez nutnosti něco řešit nebo v něčem se pitvat. I to stačí.

Žádné komentáře:

Okomentovat