11 listopadu 2019

Týden 46 (11.-17.11.)




TÝDEN 46
11.-17.LISTOPADU
Hned zkraje PONDĚLÍ nás přivítá Luna v Býku, což by mohlo vytvořit harmonicky poklidný, konzervativní den, plný krás, smyslností, dobrot. To by se ale nesměla dopoledne setkat s mistrem Uranem, šprýmařem,, rebelem a revolucionářem, který ji dokonale vyhodí z konceptu: "Ty máš ráda pudink, že jo? A zrovna ti ho seberu. Se mnou si moc na jistoty nezvykej. Jseš dokonalý příklad člověka, co tak dokonale jel ve vyjetých kolejích, až se zastavil a dočista zkameněl. Tak se bál změny, až se stal solným sloupem, přesně jako Lotova žena. Ta se taky stále ohlížela jen po jistotách. Mým úkolem je přimět tě jít dál bez ohlížení, rozmetám tvé jistoty na prach, ukážu ti, že život taky potřebuje vývoj, pohyb, změnu. Není to navíc všechno jenom o hmotě. Budeš se muset opřít i o to, co nevidíš...ale jakmile se postavíš zase na své vlastní nohy, oporu ti seberu."
K večeru se setkává Slunce s Merkurem a předávají si štafetu. Doposud byl Merkur před Sluncem. Představme si ho třeba jako Prométhea, představme si vyslance bohů, můžeme ho chápat i jako zkoumající energii, která pomocí racionálního, rozlišujícího rozumu a intelektu zkoumá svět, pitvá ho na pidičástice, dozvídá se o jeho procesech. Nyní to všechno ustupuje do pozadí a dává přednost Slunci, našemu středu, našemu nejvlastnějšímu já. To, co jsme se dozvěděli, nyní musíme takzvaně "zvnitřnit", psychicky strávit. Už není třeba zkoumat, teď si jen řekněme, zda to je v souladu s naším nejvnitřnějším já, zda to přijímáme jako "svoje" nebo zda to necháme být.
ÚTERÝ je pod vlivem úplňku, který rozehrává osu Štír-Býk a my budeme oscilovat mezi fyzickými smysly, požitkářstvím, touhou po jistotě, materiálním zabezpečení a mezi psychickými smysly, touhou samotnou, která jde až k samotné podstatě bytí. Touhou, která všechny možné jistoty rozmetá na prach a která odkrývá autenticitu, skutečný, skrytý život, vášně, pudy, stíny, temnůstky. Můžeme si vybrat, že vneseme světlo (vědomí) do našich psychických sklepních prostor, že už nebudeme v sobě nic zavírat do klece, že už nebudeme žádnou z našich částí "domestikovat" a prostě je přijmeme takové, jaké jsou a dáme jim odpovídající prostor. Zároveň je nepustíme ze řetězu úplně a nenecháme, aby zplundrovaly i ty záležitosti ve hmotě, které jsme si už vydobyli, ty, o které se můžeme opírat a dávají nám jistotu, nikoliv berličku.
Zároveň se v úterý probouzí určitá sportovní, tvořivá, radostná, fyzická energie, která bude pohánět naše nadšení. Pokud v sobě najdeme jasné zacílení a směr, můžeme toho dnes hodně dokázat.
STŘEDA je pozoruhodný den. Stále jedeme, už třetí týden, ve sebezkoumající, sebezpytující slunečně štíří energii, a dneska se nám to podaří propojit s pochopením podstaty, toho, proč tu jsme, o co nám doopravdy jde. Podívejme se dnes fakt detailně na naše pohnutky, možná zjistíme překvapující věci. Je zcela v naší moci věci měnit, přesunout své zaměření jinam, máme právo na změnu názoru i změnu postoje. Dnes nejenom že pochopíme, že to jde i jinak, snadněji a příjemněji, dnes uděláme i ten nezbytný krok, ten ostrý řez, který nás oddělí od svazující minulosti, od strachů, od přemýšlení. Půjdeme a uděláme to. Protože můžeme. Protože to je naše právo. V intelektuální rovině nás čeká výborný den na definování jasného názoru, dobře argumentujeme, analyzujeme a zároveň jsme propojeni i s bezrozměrnou, mystickou částí reality, vnímáme sny, vnuknutí, vize a umíme je zakomponovat do naší reality. Skvělý den na to si něco ujasnit. Nezapomeňme ovšem na to, že Merkur je stále retrográdní, takže ono ujasňování stále funguje lépe spíše na té vnitřní, osobní rovině a více se to týká minulosti, než přítomnosti nebo budoucnosti.
ČTVRTEK je dokonalý den na to dostat brouka do hlavy. Máme tendenci naletět nesmyslům, náš všepomáhající a spasitelský sklon je dneska poněkud kontraproduktivní. Prosím pěkně, pokud se dnes čirou náhodou do někoho zamilujete, zakoukáte, pokud vám někdo přijde děsně zajímavý, musím vás varovat, fakt to nedopadne je to jen vlčí mha, iluze, která se tváří děsně barevně, bublina, která ale co nevidět praskne. Probuzení do reality by mohlo být více, než drsné. Raději se držte zpět a pokud budete mít tendenci pomáhat druhým, nejdřív si řekněte, jestli byste neměli pomoci hlavně sobě.
Od PÁTKU do NEDĚLE nás čekají veskrze klidné dny. V pátek je ještě Luna v Blížencích, takže to bude trochu živější, neklidnější a spíš intelektuální den, večer vstupuje Luna do Raka a probudí naše emoce a pocity. Sobotní večer bude na obloze postavení planet nazvané Drak, naše emoce se trochu zastaví, vychladnou, propojíme se víc se svoji vnímavou stránkou osobnosti - ta prosím pěkně není totožná s tou emocionální, emoce jsou jen část, která je navíc někdy dost subjektivní - ale díky tomu, že budou emoce lehoučce v pozadí (ne tolik, abychom vůbec nic necítili, ani ne tak moc, aby nás všechno zaplavovalo), tak bychom mohli zavnímat mnoho zajímavých a zvláštních podnětů. Něco mi říká, že by to mohla být další vesmírná "aktualizace" našeho systému, kdy se prostě napojíme na zdroj, stáhneme "cosi"...a najednou jako bychom byli někdo úplně jiný . Neděle bude pohodový den, za předpokladu, že si nebudeme brát věci tolik osobně a že se nenecháme nikým ani ničím k ničemu vyprovokovat.
Krásné dny přeje váš astrolog
Štěpán Tušják

Žádné komentáře:

Okomentovat