18 listopadu 2019

TÝDEN 47 (18.-23.11.)



47.TÝDEN (18.-24.LISTOPAD)
Tento týden bude ve znamení očekávání čehosi, co nepřijde a zjištění, že to, na co čekáme, jsme my sami...
PONDĚLÍ je poněkud nervózní a napjaté. Čekáme velké věci, které nepřijdou, máme velké oči, možná bychom měli sestoupit trošku na zem a uvědomit si, že to podstatné přichází v maličkostech.
V ÚTERÝ se změní energie. Skončí poněkud pasivní a nedomrlé období, něčím to začne být hodně výrazné a intenzivní, i když ne na první dobrou. Pochopíme, že pokud něco cítíme, takové, jaké to je, pak není co řešit. Už nemusíme přemýšlet o tom, co na to druzí, nemusíme se držet zpátky, nemusíme být ti hodní. Půjde o naši autenticitu, o to, co cítíme skutečně. Není to o tom za každou cenu exhibovat, naopak. Víme to svý, a tak to stačí. Nemusíme se ze svých činů nikomu zodpovídat.
Naše akceschopnost, iniciativa, bude mít navíc zvláštní nádech v tom směru, že bude docela selhávat jindy tak spolehlivé měřítko "dobrý" a "špatný". Několik měsíců jakoby to přestalo být podstatné. Budeme dělat zkrátka to, co je potřeba, nezávisle na tom, komu se to líbí nebo nelíbí. Jsme jako potápěči, kteří mají za úkol sestoupit do hlubin a najít tam skrytý poklad. Bylo by fajn vědět to, že ten poklad nenajdeme "tam venku", ale uvnitř nás samých.
STŘEDA! Merkur se konečně rozjíždí kupředu, což znamená, že minulost můžeme konečně nechat za sebou, už není třeba se intelektuálně pitvat v našich emocích. Teď už to nevyřešíme, už jsme na to měli spoustu času. Písemka byla dopsána a známky oznámeny. Teď je třeba tyto výsledky, tyto zkušenosti, jednou provždy nechat za sebou. Už to není naše story, jsme znovuzrozeni, píšeme nový příběh na čistý list. Měli bychom si dnes udělat malý rituál s ohněm, ve kterém spálíme všechnu svou minulost, kterou si s sebou nosíme. Sundejme ten batoh plný kamení a vykročme na novou cestu. ČTVRTEK bude mít podobné energie, jen emoce budou víc racionální.
V PÁTEK odpoledne vstoupí Slunce do Střelce. Raz dva tři...vyfárat! Důlní výtah nás vyveze zpátky na povrch, kde se zhluboka nadechneme čerstvého vzduchu a zjistíme, jak je tu na zemi vlastně krásně. Následující měsíc všechno uvidíme z nadhledu, vnímáme souvislosti, chápeme kontext toho, co se děje. Po tichém a klidném období následuje období dožínek, slavností, doba, ve kterém můžeme dát popud své bláznivé stránce, kdy je dovolené být trochu nenormální. Zároveň s tím máme i zvědavé, zkoumavé období, kdy to, co jsme se o světě i o sobě dozvěděli, srovnáváme, tříbíme si světonázor a dělíme se o něj s druhými. Můžeme druhé i učit, dávat jim příklad, být majákem na cestě.
SOBOTA je ve znamení mírně vzrůstajícího napětí, které se naplní v NEDĚLI. Na jednu stranu to je velmi euforický den, ve kterém můžeme dosáhnout velké radosti a naplnění, kde nebezpečí tkví v tom, že si budeme myslet, že to přijde samo od sebe nebo že na to máme jaksi nárok. Ona radost samozřejmě přijít může, ale až jako jakási odměna, následek našich předchozích činů. Podstatně nebezpečnější je naše tendence bořit, rebelovat, měnit, a to bez ohledu na to, zdali to je skutečně třeba, anebo zdali to je jen náš nepokoj. Dnes se opravdu ukáže, že spousta oblastí v našem životě jakoby ustrnula a je potřeba je rozpohybovat, dát jim nový impuls. Občas se to neobejde bez zásadních změn, které zboří to, co už není aktuální, neměli bychom se tudíž držet čehokoliv za jakoukoliv cenu. Neměli bychom ale na druhou stranu bourat to, co je pevné, stabilní a spolehlivé.
Tato energie má jednu blbou vlastnost, nedá se "ukonejšit". Doporučuju si najít nějaký vhodný "hromosvod", pokud jí budete potlačovat, nadělá vám v životě daleko větší paseku, než když jí zkusíte nějak respektovat. Můžou se vám samy od sebe rozbíjet věci, především počítače, stroje, auta. Pokud vás dnes něco nebo někdo nasere, vyřvěte se, udělejte si boxovací pytel, hlavně tu zlost nepolykejte. Mohlo by se vám to vymstít zejména po zdravotní stránce.
Abych ale skončil pozitivně, tato energie, pokud se použije dobře, dělá v našich životech to, že podstatným způsobem pročistí vzduch, osvěží nás, vnese nový tvůrčí impuls. A to se počítá.

Žádné komentáře:

Okomentovat