14 května 2019

Týden 13.-20.května

   Pondělí 13.května

   Den vhodný pro vědeckou práci, zkoumání hranic, vyjasňování si stanovisek, osvobozování se od intelektuálních schémat.

   Úterý 14.května 

   Den partnerského souladu. Mužská i ženská energie příjemně a svobodně plynoucí. Přátelské, harmonické vztahy mezi mužem a ženou. Příjemné jiskření, sexuální napětí, okořenění si svého života. Emoce praktické, pracovité, šetrné, pořádkumilovné, služebné. Schopnost osobně nahlédnout pod povrch věcí, nacházení tvořivosti i v temnějších oblastech. Zejména po deváté hodině ranní. Spojení se zemskou energií, Pannou Marií, černou Madonnou. Lilith čerstvě v Rybách to krásně podpoří. Po sedmé večer možnost jakéhosi vystrašení, leknutí se. Emoce se promění před devátou večer.

   Středa 15.května

   Harmonický a klidný den. Okolo poledne se naše vnímání krásy, harmonie, souměrnosti a rovnováhy posune směrem k sobě. Ženská energie ve své pozemské, smyslné formě. Plodnost, macatost, smyslnost, poživačnost. Život ochutnávat, rozlišovat, polarita "chutná-nechutná", "líbí/nelíbí". Je v pořádku projevit svou ženskost, smyslnost, i když ona energie může být spíš nezrale dětská. Trucovitost, postavení si hlavy, mladá princeznička si dupne a řekne " A just!"

   Čtvrtek 16.května

   Naše vědomá intelektuální mysl, zkoumající, numerická a slovní, si začíná poměrně hezky rozumět s Nadmyslí, rozpuštěním hranic, rozplynutím Ega, fantazií, obrazotvorností, hudbou. Tvorba básní, jisté oslavné ódy, meditace, obrazotvornosti, návštěva koncertů, výstav. Mystika všedního dne.
   Naše mužská energie, sebeprosazení, bojovník, voják, chlap, neohrožený, silný a suverénní právě vtrhli na posvátnou půdu ženského kláštera, porodnic, našich domovů, pocitů bezpečí, aby jimi trochu zatřásli, ukázali energii. Poněkud neomalená, "špičatá" energie je učesána, naondulována, je o ni postaráno. Možnost si znovu ve svém životě prožít důvěru v domov, svou duši.
   Emocionálně násilná harmonie, za každou cenu děláme, že je všechno v pořádku, ale cítíme se převálcováni, přetlačeni. Nechuť si "hrábnout do svých vlastních sraček", radši to zasklíme a budeme dělat jako že nic.

   Pátek 17.května

   Spojení se se svou zdravou a dravou částí, pochopení, že nám od této "poněkud primitivní" energie žádné nebezpečí nehrozí. Intelektuálně přesný, výstižný, formální den, se zaměřením na přesnost, preciznost, jasnost, konkrétnost a umění říci málo slovy to podstatné a výstižné. Emoce se jakoby odstřihují od hmoty a hmotného, nevědomý strach z čehosi divokého

   Sobota 18.května

   Dobrý soulad mezi praktickou a mystickou částí, měkkost, ale pevnost. Intelekt se noří do hlubin, touží proniknout pod povrch, odkrýt, demaskovat, pátrat. Síla intelektuální přesvědčivosti. Jistá nedůvěra ve své intelektuální schopnosti, pocit, že jsem hloupý.
   Ženská energie se probouzí, ukazuje svou pravou podstatu. je to spojeno s jistým kulturním otřesem, asi tak jako když Elvis poprvé zatančil svůj smyslný tanec s boky, když se objevují dvojdílné plavky, bikiny, dále v tom je energie modelingu a ideové tvarování. Úplně jiný, mnohem jemnější a zároveň transformačně měnící přístup k bytí. Hmotný svět jako místo, kde se mohu cítit bezpečně a zároveň na něm tolik nelpět, být v příjemném nadhledu, nebrat si věci ani trochu osobně. Chvíli po jedenácté večerní nastává úplněk na ose Štír - Býk. Propojení zdánlivě nesouvisejících věcí, jednota těla i ducha. Ponoření se do hmoty, podlehnutí smyslům, "počítá se to, co si můžu ohmatat". Lakomství, marnivost, držení, křečovitost. A schopnost uvolnit se, propustit špatné pocity, ponoření se do hlubin, které mohou děsit, ale transformují. Odevzdání se emocím, připuštění si negativního pólu. Důvěra v to, co přesahuje, co transformuje a neptá se



   Neděle 19.května

   Možnost získat znovu důvěru, vidět svět v zářivých barvách, nacházet souvislosti a smysl. Vnímání velkoleposti, důstojnosti. Získaná (a znovunabytá) moudrost.

Žádné komentáře:

Okomentovat