05 května 2019

Neděle 5.května

 
   O dnešním dnu se toho dá říci asi jen tolik, že je nudný, líný a vláčný, jako rozteklý sýr v toustu. Při představě, že bych astrologicky z tohoto dne vydoloval něco podstatného, mě jímá hrůza. Přesto se o to pokusím.
   Dnes máme novoluní uprostřed Býka. Jsme uprostřed období, ve kterém je třeba, abychom se maximálně stabilizovali, uzemnili, zhmotnili, respektovali, že v životě jsou zásadní ty záležitosti, které si můžeme svými smysly "ohmatat" a zhodnotit. Měli bychom vědět, že vnímání, založené na přímé zkušenosti, a na tom, co se našemu tělu líbí a co nikoliv, je docela důležité. Zejména pak v tom smyslu, abychom věděli, co jíme a co pijeme, co je nám příjemné a čemu se raději vyhnout. Není to otázka přemýšlení a rozhodnutí na základě informací. Zde informace nepotřebujeme, zde reagujeme jen stylem "líbí-nelíbí". Možná je to moc jednoduché a nedůvtipné, ale to nevadí...přijde čas i na jiné záležitosti...časem.
   Dnes bychom si měli všímat toho, jakým způsobem využíváme svou energii, čemu jí věnujeme, do čeho ji dáváme a jak se nám případně vrací. Možná zjistíme, že dotujeme jakousi černou díru, že se snažíme tam, kde to nemá smysl...Možná reagujeme automaticky, možná střílíme od boku...Jednoduchým kompasem pro nás může být to, zdali nám to vrací aspoň část energie, zdali tomu, co děláme, skutečně věříme, zdali to má pro nás nějaký smysl. Možná onen smysl už dlouho hledáme, a ono stále nic nepřichází. Možná totiž bude potřeba uvědomění, že ono to samo automaticky nepřijde. Je třeba, abychom tomu vyšli vstříc. Máme strach ze selhání, z toho že se nestrefíme? Fajn, ale stejně to zkusme. Jsme jen lidi, chyby děláme. Dnes máme ale velkou šanci se z nich poučit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat