01 srpna 2022

1.srpen

 Dnes se setkávají Mars s Uzlem a Uranem v Býku. Sextilem je podporuje Venuše, a Slunce v trigonu na Jupiter to všechno jistí. Ale co že se to vlastně děje? Počátek nového věku? Startovní výstřel? Kolektivní osvícení? Nebo snad ještě něco jiného?

Inu...Děje se právě to, co se děje. Nic zvláštního v tom není třeba hledat, ale jednu kvalitu to možná přece jen má. Teď. Přítomný okamžik. Uvědomění si toho, že nikde jinde být nemůžeme, než v přítomnosti. Nic jiného totiž neexistuje, budoucnost ještě nenastala a minulost už je pryč. A zase Teď! Možná trochu jiné teď, než před chvílí. Takže...ano, v jistém smyslu to je poměrně převratné, protože nám to ukazuje úplně jiný způsob myšlení a bytí. Nesnažte se v tom najít něco konkrétního, nějaké racionální vysvětlení. Podobá se to spíš zenu, záblesku uvědomění, osvícení, případně pochopení toho, že nebe je zde, na zemi, ovšem myšleno nikoliv v prostorovém smyslu, ale ve smyslu časovém. Nyní. Je to tak jednoduché...jako úder blesku.
Slunce v trigonu s Jupiterem ukazují na to, že aktuálně prožíváme jedno z nejoptimističtějších období v roce, Slunce je navíc posílené ve svém vlastním znamení...Co znamená "nejoptimističtější období v roce"? Na to si každý musí přijít sám, už jen proto, že každý má jinou definici štěstí nebo naplnění. Můžeme si to představit jako dokonale umetenou cestičku a to, že nám všechno hraje do karet.
Trojkonjunkce Marsu, Uranu a Uzlu v Býku nám ukazuje, že náš vztah ke hmotě, k planetě a k některým danostem, je třeba docela podstatně rozšířit. Možná, že některé věci, které jsme měli za samozřejmé, neočekávaně skončí. Možná, že se objeví nějaká zcela nová myšlenka, událost, okolnost, která všechno odsune do pozadí. Možná lidi konečně pochopí, že hry na válku, krizi a nedostatek už jsou trochu ohrané, a především, že jejich scénář píší jiní lidé, s jinými zájmy. Co kdybychom začali psát svůj vlastní scénář - což vyžaduje i uvědomění, že můžeme, že tu schopnost a svobodu máme? Co kdybychom se konečně začali prakticky projevovat, respektovali hmotu, zemi, její zákony? Slýcháme, že naše civilizace nejspíš končí, a děsí nás to...ale přitom bychom se měli radovat. Docela jsme to posrali, ale ještě je čas na nápravu. Už se to ale nevymyslí, 347486. verze toho, "jaké by to mohlo být, kdyby...", to už fungovat nebude. Teď to chce 1., 2. a další verzi praxe. Protože kecama o rýži se rýže nenajíme.
Pokud máte na 18°Býka, pevných nebo zemských znamení nějaké planety nebo osy, sledujte bedlivě, jaké do vašeho života budou přicházet změny. A sledovat nejspíš nebude stačit. Bude se po vás chtít, abyste se připojili. Nebude to po vás chtít společnost, ostatní lidé, spíš ucítíte jakési nevědomé volání, nepokoj, neklid... Je možné, že to vaše životy převrátí vzhůru nohama. Berte to jako bonus. Nejdřív je třeba se osvobodit.
Pokud máte na 8° ohnivých znamení planety nebo osy, uvědomte si, že máte velkou příležitost své životy rozzářit, prosvětlit, vzít z optimističtější stránky. Můžete získat úplně novou perspektivu, zažít pocit "jo aha", ale taky si uvědomte, že se po vás chce aktivcní spoluúčast. Oheň je třeba rozfoukat.

Žádné komentáře:

Okomentovat