11 srpna 2022

11.srpen

 Čtvrtek 11.srpna. Od slavného zatmění, které mělo přinést konec světa nebo aspoň jeho přeformátování, a o kterém mluvil již Nostradamus, uběhlo již 23 let, a stále tu jsme, a stále je tu i svět s námi, byť se trochu změnil... A za chvíli to bude deset let od Mayského konce kalendáře. Za mě teda dobrý, ten konec světa nebyl úplně nejhorší...i když bych asi pár věcí změnil. Ale nebojte, budou zase další...hlasatelů zkázy se vždycky najde dost...

Ale pár slov k dnešnímu dni. Člověk si v každém okamžiku života může jednoduše zvolit, zdali ta cesta, po které se ubírá, je v souladu s jeho přesvědčením, zdali ho přiblíží k sobě samému, zdali jeho duše zpívá, když po ní jde. A v případě, že zjistí, že zabloudil (nebo že jede na mrtvém koni), tak to může změnit. Zkuste se tedy vy všichni zeptat sami sebe - je to, v čem se teď nacházím, skutečně má srdeční záležitost? Rozhoří se díky tomu ve mně oheň tvořivosti, spontaneity a hravosti? Vsadím se, že většinová odpověď bude NE. Jste v souladu s většinovým předvědčením populace, že je před námi obrovská krize, ve které všichni zchudnou, nebude plyn, elektřina na příděl a podobně? Já tedy ne. Můj svět toto není a nikdy nebude, a proto na to nikdy nepřistoupím. Nevěřím v tak strašný svět. Věřím ve svět, kde se lidi umí dohodnout tak, aby na tom nikdo netratil, věřím v to, že bohatství může být dost pro všechny (byť pro některé mocné by nebylo nikdy dost, i kdyby se topili ve zlatě). A proto se, i touto astropředpovědí, snažím změnit myšlení alespoň některých lidí. Nemusíte věřit v to, co já, ale prosím pěkně, nevěřte v to, co si připravili mocní tohoto světa, kterým nevyšel ani projekt Covid, ani projekt Ukrajina, protože už je tu hodně velká část lidí, co přemýšlí samostatně a nenechá se opít rohlíkem. Stále to je ta samá písnička, rozděl a panuj. V tomto případě se vytvoří myšlenka Krize, a tak dlouho se o ní mluví, tak dlouho se řeší, až se tam pozornost zcela zafixuje, a protože přání, respektive záměr se plní, tak je hodně velká pravděpodobnost, že si tu krizi prostě stvoříme. Kacířská myšlenka: co kdybychom to udělali jinak? Co kdybychom začali přemýšlet o tom, jak se věci dají do pořádku? Jak se Ukrajina s Ruskem domluví, aniž jim do toho bude zasahovat EU nebo USA, jak se domluvíme se všemi státy na spolupráci tak, aby to bylo prospěšné především pro tuhle planetu a až pak pro nějakou zemi... Klíčové slovo je ZMĚŇ TO. Změň ten scénář, kterej se ti nelíbí, žij podle svého vlastního.
Mnozí z vás si můžou říct, že jsem naivní idealista, ale já to vidím na obloze, malý, zdánlivě nepatrný čin, může věci rozpohybovat, spustit lavinu. Není to o přímé, viditelné síle, je to o tom, že když se něch několik desítek, stovek, tisíců vektorů, které v jiných případech míří každý svým směrem, spojí, a nasměruje stejným místem (v tomto případě bych místo Krize navrhoval jednoduché Mít se dobře, zažívat dostatek), dokáže fakt hodně. Ale bude to chtít změnu. Fakt radikální. V našem přesvědčení. Pro ty, kdo si myslí, že už je všechno dané, a nic se změnit nedá, tento příspěvek ovšem určený není, je pro ty, kdo ještě stále věří, a kdo ví, že se to dřív či později podaří.

Žádné komentáře:

Okomentovat