30 května 2021

Neděle 30.května

 



 Tenhle příspěvek se mi nepíše vůbec snadno. Není se čemu divit, pokud to máte podobně, nezoufejte, závada není na vašem přijímači. Merkur v Blížencích se právě stal retrográdním a na cca měsíc nám bude trochu komplikovat život, zejména na intelektuální, logické a pohyblivé rovině. Počítejme s nedorozuměním, zdržením, komplikacemi, s tím, že druzí nás mohou pochopit úplně jinak, že se věci ztrácejí v překladu. Na druhou stranu, možná tím pochopíme, že nejde všechno přes rozum, a že občas musíme tu hlavu nejdřív pořádně vyprázdnit, aby se do ní vešly další informace.
   Merkur se setkal zároveň s Venuší a pomyslně jí předal štafetu, ale Venuše si v Blížencích pobyde už jen chvilku, než začne úřadovat z Raka. Merkur oproti tomu v Blížencích bude mlžit docela dlouho. Nehledě na jeho docela dlouhou kvadraturu na Neptuna. Berme to tak, že určité věci, jdoucí přes rozum, dostávají stopku. Je potřeba sestoupit dovnitř sebe, do svých vzpomínek a najít tam všechny přesvědčení o vlastní nemožnosti, nemohoucnosti, iluze o tom, že druzí jsou chytřejší, nežli já. Ve výjimečných případech to funguje i opačně, že příliš sebejistým se jaksi počechrá hřebínek. Když už budeme v té introspekci, možná zjistíme, že náš způsob myšlení není možná tak přímočarý, nemáme na všechno briskní odpovědi, ale známe mnoho zvláštních cest, jak dojít k výsledku, a tyto cesty jsou tak trochu "jiné". Měli bychom ale taky vědět, že ony odpovědi v jistém smyslu vůbec nejsou "naše", protože my je jenom zachycujeme. Ono vůbec naše naladění je v současné době spíš takové pasivní a jiné... Mars v Raku není zrovna bůhvíjaké terno, ale tvoří trigon na Neptuna a našemu směřování dává jistý přesah, obsah, který není tolik vysvětlitelný. Dá se říci, že konáme, ale přitom je to tak, že jsme spíš konáni, jsme jako vesmírná flétna, na níž hraje sám Bůh. Pokud si to uvědomíme a pokusíme se tomu nepřekážet, může nám to hodně přinést...a nejen nám, ale i mnohým lidem okolo. Pokud se nám do toho vkrade ego, budeme si nejspíš jen myslet, jak jsme děsně ušlechtilí a jak druhým pomáháme, a přitom jsme spíš škůdci a egoisti, co si tím jen honí nějaký svůj pocit nedostatečnosti.
   Před námi každopádně je týden, ve kterém se toho spoustu děje, zajímavě to kvasí...tak doufejme, že z toho nakonec budedobré víno a nikoliv splašky.. ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat