26 května 2021

Úplněk a zatmění. Středa 26.května


 

Úplněk a zatmění.
Krvavý úplněk, modrá Luna a další nesmysly...to dnes možná uslyšíte z mnoha směrů. Esoterici se budou předhánět v popisu hrůz či nádher, případně budou mlít tu svou o 5D a jak je všechno sluníčkově dokonalé. Já, starej frflal a skeptik, tu jsem od toho, abych tyto představy zbořil a místo nich dal něco normálnějšího, co je víc opřeno o zem. 
   Za prvé: úplněk. Úplněk je poměrně běžná konstelace, která se opakuje po 29 dnech, zpravidla nebývá ničím výjimečný. S výjimkou toho, kdy je na něj navázána nějaká konstelace...většinou konjunkce, případně jiný přesný aspekt. Úplněk ukazuje na dobu, ve které naše záležitosti dosahují pomyslného vrcholu, rozuzlení, vyvrcholení, zde dostáváme zpětnou vazbu, zde se nejvíc projevují ty nejzásadnější zádrhele a komplikace. Je to zrcadlo, které nám nemilosrdně nastavuje svoji tvář a ukazuje nám všechno nepodobné, a říká: "i tohle jsi ty. Podívej se na důsledek všech svých činů. Tohle jsou plody tvé práce. Ty jsi odpovědný za svůj život...máš možnost pokračovat dál beze změny, anebo něco změnit. Věz ale, že už to má svůj vlastní vývoj, to, cos jednou vypustil do světa a do hmoty, už nezastavíš..."
   Za druhé: zatmění. Jedná se zde o lunární zatmění, kdy Luna vstupuje do stínu Země a nejen že přichází o své světlo, ale tím i blokuje světlo Sluneční, kteréžto Luna odráží. Symbolicky i prakticky jde o vítězství hmoty nad duchem, tmy nad světlem, iracionality a blbosti nad rozumem. Všímejte si toho, a funguje to už pár dní před a pár dní po, jak se najednou množí všelijaké absurdity a iracionality, kdy spousta lidí, kteří se zdají být úplně rozumní, najednou "přecvaknou".
   Za třetí, každé zatmění má své zákonitosti Ať už se jedná o novoluní nebo o úplněk, vždycky je ve hře ještě Dračí osa (neboli osa Lunárních Uzlů). Je dobré sledovat, jaký uzel konkrétně je ve hře.
   V tomto případě máme Lunu ve Střelci, zatměnou, na Sestupném uzlu. Za ideálních okolností nám bude ukazovat, že ve své snaze o informovanost, v našem hledání informací, impulsů, myšlenek, názorů, a v naší komunikaci, je také dobré vnímat kontext, nadhled, smysl... Nejen CO, ale i PROČ. Poznáváme, že naše informovanost je závislá i na tom, žemu v životě vlastně věříme, co považujeme za důležité, z jaké filosofické bubliny pocházíme, i náš postoj k náboženství a otázkám vyššího vědění, je pro to, jak posuzujeme informace, důležitý. Vzhledem k zatmění i k sestupnému uzlu nás to ale bude táhnout spíš k iracionálnímu boji za názor, k pocitu, že "já jediný mám pravdu a ostatní to musí přijmout", nebo jen k blahosklonnému přezírání jakýchkoliv cizích názorů. Nebezpečí vidím v klapkách na očích, které jsme si tam dali sami, a které nás usměrňují v tom, že nechceme vidět to, co se nám nelíbí, co nezapadá do našeho světa nebo co je prostě jen nepříjemné.
   Je třeba si uvědomit, že následujících 14 dní asi nebudou úplně procházka růžovým sadem, už jen proto, že nám to ukáže, kolik toho, o čem si myslíme, že je někde venku ve světě, ve skutečnosti nosíme v sobě. Temnoty. Nicoty, která pohlcuje vše kolem sebe. Vzpomeňme si na Nekonečný příběh. Opravdu už to není příběh někoho dalšího. Je to náš příběh, my jsme ti hlavní hrdinové. To, že o tom píšu zrovna já, není podstatné, já zachycuju, co má být zachyceno, a mám v tom příběhu taky svoji roli, pro mě tu hlavní, pro vás tu hlavní zase hrajete vy. Nezapomeňte: nemáme už moc času! Stále ještě můžeme Nicotu zastavit.

  Ať vám zatmění pokud možno nezkomplikuje věci a přiměje vás k tomu vidět sami sebe jinak, nově, tak, abyste sebrali odvahu a začali znovu hrát hlavní roli ve vašem příběhu. Tak se staň!

Žádné komentáře:

Okomentovat