21 května 2021

Pátek 21.května


 
Pátek 21.května, Slunce vstoupilo do Blíženců a uzavírá tak jarní období. V době Berana se v nás probouzela energie, kterou jsme se učili používat a využívat (reálně: nebrzdit, neblokovat, dávat jí volný průběh), v době Býka jsme přišli na to, že ona energie může fungovat jenom ve hmotě a má nějaké hranice a omezení. Naše ideje získaly tvar, vybarvily se, poznali jsme, co je nám příjemné a co nikoliv, poznali jsme své hranice. Po Býku přichází Blíženci, kteří nám zjednodušeně řečeno říkají, že se musí jít dál. Ony energie je třeba posílat do světa, sdílet, šířit, komunikovat. V tomto měsíci se ony energie vzájemně střetávají, mísí, poznávají. Díky našemu působení ve světě, ho můžeme lépe pochopit, poznat, utvořit si o něm svůj vlastní názor a případně se o něj podělit. Blíženci sami o sobě nejsou vyloženě silné znamení, jsou spíš těkaví, nesoustředění, flexibilní a nestálí, což je ale dobře, protože přesně takové mají být naše myšlenky. My se s nimi jen nemusíme ztotožňovat.

Hned na začátku utváčí Slunce napěťový aspekt s Jupiterem, který před nedávnem vstoupil do Ryb, což se může projevit hlavně jako určitý ideologický rozpor mezi tím, že máme něco psáno, dáno, vyargumentováno, ale je to jaksi jen v hlavě, a pak máme jakousi nesdělitelnou zkušenost, o které lze říci jen "takhle to zkrátka mám, neptej se mě proč, sám nevím, ale je to tak a přes to nejede vlak. Tento aspekt přeje zejména přehánění, nestřídmosti, ulítávání do extrému, něčeho je zkrátka "příliš", je v tom i arogance, egoismus, ale v zásadě se nejedná až tak hroznou energii, je to spíš jakýsi slon v porcelánu, a když se připravíme na to, že jak my, tak i ostatní prostě teď zkrátka tak úplně v něčem neznáme míru, můžeme k tomu být tolerantnější. S Lunou v Panně to sice bude asi krapet náročnější...tak si prostě musíme říct, že své připomínky a průpovídky stejně tak, jako dobře míněné rady a konstruktivní kritiku, si prostě necháme pro sebe.
Stejně tak buďme připravení na to, že se toho v této době může hodně naslibovat, ale reálně se máloco z toho splní. Máme velké oči, trochu nereálná očekávání a tak trochu si myslíme, že by nám měly padat pečení holubi do huby...tak prosím pěkně, jen si uvědomme, že zhmotňování všech našich vnitřních popudů nějaký čas trvá. Není to tak, že by se zhmotňovaly jen myšlenky, naopak, myšlenky jsou pohonem, raketou, pro to, co vězí ve větší hlubině.
Mějte krásný den!

Žádné komentáře:

Okomentovat