01 února 2021

Pondělí 1.únor


 


Dnešní den je prvotřídním ukazatelem toho, jak si právě teď a tady stojíme. Rozumějte tomu tak, že dnes jsou poměrně napěťové, tenzní a provokující konstelace, kdy se zdá, že nasranej je div že ne i Marek Eben nebo Zdeněk Svěrák...Důležité je ovšem to, jak k této energii přistupujeme. Drtivá většina bude brblat, někteří budou i nadávat, najdou se i tací, kteří to budou posílat dál, protože oni jsou přece ti ok a chyba je vždycky v jiných...A pak se najde hrstka takových, pro které to vlastně bude i docela dobře, protože je to přinutí ke konstruktivním změnám. Neboli, to jsou ti jediní, co s tím něco reálně začnou dělat.
Energie tohoto dne je taková, že "něco nejde", něco se komplikuje, mohou přijít různé protichůdné "rozkazy", obecně je cítit určitý rozpor mezi mužskou, energickou, fyzickou, asertivní až agresivní stránkou osobnosti, a naším středem, srdcem, tvořivostí, projevením se. Chtěli bychom konečně se světem pohnout a změnit ho, a divíme se, že svět je sám o sobě poměrně nehybný, zkostnatělý a plný jisté setrvačnosti a síly zvyku...tudíž bude potřeba na to nejít násilím aza každou cenu, ale spíš s pochopením. S pochopením toho, že možná existuje úplně jiná cesta.
Aby toho nebylo málo, k oné rebelující sebrance ve Vodnáři se dnes přidává i Venuše, a my můžeme pocítit určitou úlevu, že už to není všechno tak příšerně kamenné, konzervativní, strohé a neradostné...najednou můžeme být vším, najednou se nám líbí poměrně neotřelé věci. Naše vztahy se osvobozují, získávají nádech jakési zajímavosti...a některé nevydrží závan svobody a jiné zase s úlevou skončí. Poznáváme, že ty skutečné hranice a omezení jsou jen v našich hlavách. Jen je trochu nebezpečí v tom, že budeme brát vztahy víc ideologicky, z hlediska jakéhosi neživotného ideálu, což může být ok, jen nesmíme zapomínat, že žijeme na Zemi a že ony ideály je potřeba se Zemí propojit, zhmotnit je...a že se tak stává, že to ne všechny ideály dokáží.

Žádné komentáře:

Okomentovat