07 října 2020

STŘEDA 7.ŘÍJNA


 

Mít názor není žádné privilegium. A v této době je to dokonce spíš kontraproduktivní.
Žijeme v době, kdy to staré postupně odpadá, odchází, přeměňuje se, a to nové je téměř za dveřmi...my ho ale zatím nevidíme, protože jsme ještě nedospěli do oné žádoucí hladiny vědomí. Proto, abychom byli připraveni, je potřeba jedna věc. Vyprázdnit se, jak to jenom jde. Zbavit se zvyků, názorů a všeho jaksi zabetonovaného...a být dokonale průchozí, otevřený a přijímající...minimálně v hladině intelektu.
Dnešní den je plný napětí, různých technických poruch, zádrhelů na cestě, a pokud jsme jakž takž vědomí, můžeme docela dobře vysledovat to, jak onen myšlenkový chaos navenek koresponduje s chaosem uvnitř. Je třeba si uvědomit - intelekt by měl být volný, nepředpojatý a plynoucí...a neměl by být kočím našeho kočáru, ale koněm, který ho pohání. Proto je třeba, abychom mu vrátili zpět jeho místo, abychom ho usměrnili, poděkovali mu za jeho skvělou práci, ale převzali žezlo sami.
V jiné rovině, bude dnešek velmi inspirativní a budou se objevovat nové a neotřelé nápady, které nebudou ničím omezeny. V extrémnějších případech můžeme dnes pocítit rebelii, protesty, síly, které se protiví statu quo a které touží po změně. Na národní úrovni lze čekat další extrémy a rozhádání mezi přívrženci a odpůrci karantény a roušek, mezi příznivci zákazů a omezení a mezi svobodymyslnými lidmi, kteří nechtějí jakékoliv omezení. Navrch dnes budou mít ti, co rebelují.
Možná, že je čas podívat se po tom, co nás omezuje, zejména v myšlenkách, názorech, přesvědčeních, v čem jsme sto let za opicemi...možná budeme překvapeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat