19 října 2020

PONDĚLÍ 19.ŘÍJNA




 Když Pandora podlehla své zvědavosti, a otevřela krabičku, na svět se vyvalily všechny možné problémy, bolesti i strasti...na dně zůstala jen jedna malá věc...naděje.

Dnešní den je tak trochu jako mýtus o Pandoře. Jsme dychtiví a nedočkaví a zvědaví a nedochází nám, že každý náš čin má nějaký následek. Naše zvědavost nám může ublížit...ale můžeme také díky ní zjistit, že když už všešly všechny možné vichřice, povodně a jiné katastrofy, naděje je ta poslední, která zůstává.

Dnes to vypadá jak na něco hodně pozitivního, euforického a radostného (což si, po tom všem, jistě zasloužíme), tak i na něco, co se nám může tak trochu vymknout z rukou. Tradiční astrologie by řekla, že se máme tendenci přepínat nebo se snažit urvat něco, na co sami nestačíme. Je v tom energie přehánění...ale někdy je třeba přehánět pro to, aby se věci daly do pohybu. Včerejší potyčky mezi demonstranty a fízly je typickým ztělesněním těchto energií. Energie pořádkových sil se cítí být v právu, a automaticky předpokládá, že každý rozumný člověk se podřídí (Jupiter a další v Kozorohu), ale radikálové i zoufalí podnikatelé a lidi, kterým vládní chaos opatření zmenožnil fungovat(retro Mars v Beranu) už mají dost paternalistického přístupu státu, který by furt jen zakazoval, přikazoval, ale sám na oplátku nic nedává.

Během zítřka mohou vyvstat ty nejzásadnější rozpory, ale je tu velká šance, že pokud budeme otevření a upřímní sami k sobě, tak se věci dají do pohybu. Otázkou zůstává, jestli žádoucím směrem...ale to ukáže až budoucnost.


Obrázek: Charles Perugini, anglický malíř, původem Ital, z viktoriánské éry

Žádné komentáře:

Okomentovat