19 dubna 2020

NEDĚLE 19.DUBNA

Slunce vstoupilo do Býka a společně s docela hezky ozářeným Merkurem předznamenává náladu následujících dní.
Tento víkend mohl proběhnout v určitém urovnání, utřídění si myšlenek, najednou jsou věci o dost jasnější. Co by bylo třeba udělat, je dát jednoznačně najevo svůj postoj, svůj názor: Já to mám takhle. Možná až trochu radikálním stylem, bez nějakého dlouhého rozmýšlení, prostě instinkt. Prásk a hotovo!
Oproti tomu Slunce v Býku nás přelaďuje do trochu jiného modu, dosud jsme energií doslova sršeli, učili jsme se s ní zacházet, projevovat jí, zejména ve své syrové podobě, učili jsme se, že je doba, kdy je třeba světu ukázat, kdo jsme. Je třeba proklestit nové cesty, ukázat, že jedině nové pohledy jsou to, co realitu posunuje. Nyní je třeba onu energii ukotvit, dát jí pevnější a hlavně stabilnější formu. Vetknout ji do hmoty. Což se dělá nejlépe tak, že hmotu dokonale poznáme. Poznáme její zákonitosti, její fungování, ale nepodlehneme jí, ani to s ní nebudeme přehánět. Musíme si dávat velký pozor, protože stále to je jen zastávka na cestě. Možná pohodlnější, příjemnější...a ono to tak svádí. V Býku poznáváme klady pozemského bytí, to, jakých úžasných forem může dosáhnout hmota, respektive zhuštěná energie, respektive ještě zhuštěnější informace. Poznáváme věci příjemné i méně příjemné, učíme se rozlišovat, učíme se rozeznávat hranice, vymezovat se, považovat něco za "svoje" a něco za "cizí". Může se to zvrtnout až v pocit majetnickosti a pocit, že jen to, co můžu držet a ohmatat si, to existuje. Můžeme zjistit, že nám láska, přijetí a souhlas od druhých lidí tak hrozně moc dělají dobře, že to začneme vyžadovat, začneme si na to zvykat...a když to pak nepřijde, myslíme si, že to je špatně. Ale to je jen další aspekt Býka - umět poznat, když je něco potřeba propustit. Protože v Býku věci ve skutečnosti nevlastníme, nedržíme, pouze je užíváme, jsou nám takříkajíc pronajímány od Vesmíru. Náš úkol je jen užívat je s radostí, množit je, nejlépe nejen pro sebe, ale i pro druhé lidi.
Úkol pro celý následující měsíc: dosednout se vším všudy tady na zemi, do hmoty, účastnit se vší této "hry" a mít z ní radost. Brát věci jednoduše, černobíle, vnímat síly přírody, být si vědom svého těla, sexuality, jíst vědomě a s radostí, vnímat slovo "mít" víc jako "spravovat" nebo "dělit se".
Mějte se krásně a užívejte si!

Žádné komentáře:

Okomentovat