01 července 2019

Týden 1.-7.července


HOROSKOP PRO TÝDEN 1.-7.ČERVENCE

   PONDĚLÍ 1.ČERVENCE

První prázdninový týden nám začíná mile živou, komunikativní a lehce poťouchlou energií. Máme tendenci si víc troufat, zkoušet to, na co bychom jinak neměli odvahu, myšlenky se nám toulají všude možně, ale je to tak dobře. Občas nás můžou napadat až geniální nápady, i když nám to tak nemusí připadat. Pozor si ale dejme na to, jak se dnes budeme vyjadřovat, jak komunikujeme, občas to může vypadat dost fundamentalisticky, zaujatě až ohnivě. Nemusíme hned každého, kdo má jiný názor, ukřižovat.


   ÚTERÝ 2.ČERVENCE

Hrajte fanfáry, nastupuje nová energie, která bude vskutku nepřehlédnutelná. Jsme v období, kdy se zaměřujeme sami na sebe, své potřeby, kdy víc, než kdy jindy vnímáme, jak je důležité si udržet jakousi dětskou hravost, fajn soutěživost, kdy blahosklonně ukážeme světu, s kým má tu čest. Skromnost jde stranou, protože o koho jiného tu má jít, než o nás? Když budeme dělat to, v čem jsme dobří, a když budeme dělat to, co nás baví, pak můžeme jít příkladem a ukázat druhým, že to tak mohou mít i oni.


   STŘEDA 3.ČERVENCE

Dnes si můžeme uvědomit některé své limity, zejména v emocionální oblasti. Něco, co jsme si vytvořili v raném dětství, jako jakousi psychickou obranu. Dnes už ale tato obrana vůbec nemusí být aktuální. Zkusme si uvědomit, v čem naskakujeme do starých programů, v čem jedeme ve starých kolejích. Už není důvod si s sebou vláčet tu zátěž, už nám to nic nepřinese. Pocit bezpečí nám ostatně nemůže dát nic vnějšího.
   Ve vztazích jdeme víc do hloubky, víc k sobě, máme tendenci o druhé pečovat, být jim nablízku, tak to jen moc nepřehánějme a zkusme je taky občas nechat vydechnout.


   ČTVRTEK 4.ČERVENCE

Velmi ohnivý den, zejména dopoledne. Máme břitký, ostrý jazyk a umíme ho používat, a dokonce to nemusíme ani až tak moc přehánět. Budeme nejspíš v pokušení sami sebe nějakým způsobem hájit, případně se zasazovat o to, aby byl náš názor jaksepatří slyšitelný, jen bychom si měli uvědomit, že důležitost toho, co říkáme, není tak velká, jak bychom si mohli myslet. Stejně tak je totiž důležité to, co děláme.
   Zkusme se dnes zaměřit na zpětnou vazbu. Vnímejme nejen naše požadavky, ale i to, co to v druhých vyvolává. Druzí mohou naši urputnou energii vyhodnotit až jako nátlak, tendenci dominovat, převálcovat všechny a všechno. Pokud nám druzí dají zpětnou vazbu, že je něčeho moc, zkusme si to nebrat úplně osobně, zkusme se neurazit a naopak si z toho vzít něco pro sebe.


   PÁTEK 5.ČERVENCE

Pátek, bláznů svátek...Měli bychom tento den vyhradit radosti a lehce poťouchlým věcem. Radosti není nikdy dost, a den samotný je jinak vcelku nevýrazný. Tedy...jak to říci...V tomto dnu se zesílí všechny tendence, které do něj vložíme. Pokud budeme depresivní, dostaneme zpátky o to více zesílenou depresi. Pokud budeme veselí, bude to vskutku veselý den. Proto bych byl rád, abychom to pojali jaksepatří pozitivně. I když tento den třeba nebude úplně veselý vztahově, láska bude taková...rozpačitá, ani to by nás nemělo rozhodit. Udělejme z rozpačitosti přednost. Udělejme si sami ze sebe srandu, shoďme naše pocity vážnosti. Vyplatí se to.


   SOBOTA 6.ČERVENCE

I když máme svátek, den je docela činorodý. Vypadá to, že to je vskutku ideální den na to, pustit se do nějakého úklidu, do práce na zahradě, do různých drobných oprav. Záležitosti, které by nás normálně třeba úplně nebavily, nás dnes zvláštním způsobem naplní. Jen si hlídejme, aby se z toho nestala soutěž "kdo to udělá lépe"...každý má svůj styl, své tempo, svoje naladění, a to, že je někdo jiný, než my, rozhodně neznamená, že je horší. Apeluju zejména na ženy, aby dnes byly vůči mužům pokud možno velkorysé a tak trochu přivíraly obě oči...


   NEDĚLE 7.ČERVENCE

Den, kdy nás moc nebude bavit odpočívat, kdy si budeme říkat, co jsme ještě neudělali, co všechno ještě musíme stihnout...Zkusme být méně sebekritiční (a kritičtí), víc se uvolněme, a zkusme změnit své nastavení z "musím" na "můžu". Když se nám něco nepovede, když něco nestihneme, on se ten svět taky nezboří...

Žádné komentáře:

Okomentovat