23 června 2019

Týden 24.-30.června




PONDĚLÍ 24.června

První den nového pracovního týdne je tady. Ale pro práci teda zrovna moc vhodný není. Máme tendenci snít za bílého dne, různě se tak poflakovat, být zasnění, roztržití a nepraktičtí. Pokud to ale o sobě víme a dáváme si pozor, nemusí to být až taková tragédie. Každopádně velký pozor na naši důvěřivost, na smysl pro charitu...dneska máme tendenci věřit i samotnému baronu Prášilovi. Ve vztazích to může být katastrofa...ale pokud odložíme své růžové brýle a nebudeme si věci přikrášlovat a nebudeme si nic nalhávat, může to být fajn den plný příjemných představ.


ÚTERÝ 25.června

Dnes budeme emočně nastartovaní, rychle a občas až nepřiměřeně reagující, zvláště pak, pokud nás někdo bude zdržovat či omezovat. Trpělivost nebude naší silnou stránkou. Taky budeme mít tendenci se neúměrně přeceňovat a trochu iluzorně se posuzovat. Chceme všechno hned, chceme moc a jsme přesvědčeni, že si to zasloužíme a ostatní nám to nějak upírají. Nikoliv. Zkusme sami sebe přesvědčit, že v současné době je naše sebeoceňování více či méně zkreslené a zaujaté.


STŘEDA 26.června

I když bude dnešek podobný úterku, v jistém směru může dojít k jakémusi prozření, uvědomění. Zejména v tom, že život sám je mnohobarevný a patří k němu bílá i černá a nedává moc velkého smyslu se zaměřovat jen na to světlíčkové, bílé, bezúhonné...


ČTVRTEK 27.června

Hurá! Náš intelekt a způsob přemýšlení konečně přestane být tak náladový a iracionální. Naše myšlenky sice budou ryze subjektivní, sebestředné, ale zároveň příjemně tvůrčí, hravé, radostné a jásavé. Mohli bychom si třeba dneska konečně říci, jak je nám hezky na světě, co myslíte? Zároveň bychom mohli zažít jistou míru osobní svobody, odlehčení, rozpletení čehosi, co nás tížilo, omezovalo a bylo jako mlýnský kámen, který nás stahoval ke dnu. Pokud se chceme mít ale opravdu dobře, pak budeme nejspíš muset přijmout i ten fakt, že v životě to občas bolí. Není cílem se bolesti vyhýbat, jako ji spíš přetavit v něco tvořivého.


PÁTEK 28.června

Den, ve kterém se můžeme ponořit do své vlastní temnoty, pakliže máme dost odvahy... a najít v ní netušené poklady. Třeba by se nám mohlo aspoň na chvíli podařit uniknout z pasti posuzování, odsuzování, z dělení na dobré a špatné, a třeba bychom pro jednou mohli vnímat svět kolem sebe i sami sebe tak, jak opravdu jsou, bez ničeho přidaného. Zvláštní představa, co říkáte? Buďte ale připraveni, že pohled do zrcadla není vždy úplně příjemný. Ustojíme sami sebe a své temnoty? Bez posuzování, jen s prostým konstatováním "to jsem já"...?


SOBOTA 29.června

Vyrovnaný, klidný a příjemný den...za předpokladu, že se nebudeme přepínat, že nebudeme zkoušet, co vydržíme nebo co vydrží ostatní...a že nebudeme rejpaví a zbytečně drzí. Máme v sobě určitou troufalost, tak ji zkusme využít jinde, než tam, kde se to nabízí...


NEDĚLE 30.června

Všestranný, informacemi nabitý a komunikativní den, který nám může ukázat jak naši svobodu, tak i naše mantinely. Zkusme dnes neanalyzovat své pocity, nesnažme se je vysvětlit ani jim porozumět, prostě s nimi jen buďme.

Žádné komentáře:

Okomentovat