04 června 2019

Týden 3.-9.června




   PONDĚLÍ 3.ČERVNA

Pokud máte něco na srdci, řekněte to! Pokud něco cítíte, projevte to. Pokud vám něco vadí, dejte to najevo. Den, ve kterém si můžeme srovnat to, o co nám v životě skutečně jde, den malých radostí, bytí neustále v pohybu, plno změn. Nebojte se, pokud vám váš vztah ukáže netušené hloubky. Je v pořádku být čas od času přehlcen vjemy - důležité je, je naučit se je vstřebávat, strávit, zpracovávat. A přijímat to, že k životu patří oba dva póly, tvoření i ničení, zrod i zánik, láska i žádost.



   ÚTERÝ 4.ČERVNA

Živý a komunikativní den. Pokud to nepřeženeme, a to v jakékoliv oblasti, pokud udržíme na uzdě zejména svou výřečnost, máme vyhráno. Může v nás totiž vyklíčit pocit, že "na poslední chvíli" je třeba něco strašně moc pořešit, o něčem se pobavit, něco rozpitvat do alelujá. Není třeba vůbec nic. Večer se energie docela citelně změní a my začneme být víc sentimentální, emotivní, zaměření na pojmy a dojmy. To je úplně v pořádku.



   STŘEDA 5.ČERVNA

Dejme si pozor, aby se naše cituplnost a sentimentalita nedostala do extrému, ve kterém budeme mít tendenci být silně citově závislí na druhých lidech a budeme je mít tendenci psychicky vydírat a snažit se v nich vyvolat pocity odpovědnosti - týká se to zejména rodiny a blízkých. Nebudeme dnes vidět moc objektivně a bude se zdát, jakoby měli naši blízcí prsty na našich červených tlačítkách, která v nás způsobují psychické výbuchy. Nadechněme se, vydechneme, a řekněme si, že v tom není nic osobního a je to jen subjektivní dojem - což je, jsme prostě jen přecitlivělí na určité podněty.



   ČTVRTEK 6.ČERVNA

Druzí lidé nám mohou připadat chladní, neosobní, až krutí, může nám tak připadat celý svět. Pokud budeme mít tendenci uzavírat se do skořápky, pak tím svůj dojem jen podtrhneme. Můžeme si ale říci, že i tak budeme mít svá srdce otevřená, i tak nezanevřeme na své emoce, na své projevování, na idealismus. I tak můžeme být hodní na svět a na druhé.



   PÁTEK 7.ČERVNA

Naše nálada se přesune víc do našeho nitra, budeme oceňovat svou jedinečnost a originalitu. Myšlení bude prudké, chaotické, ale plné nových vjemů, vizí a možností, a je jen na nás, čemu budeme otevření, co z oněch vizí si pro svůj život vybereme, jakým nápadům dáme svou sílu a svůj záměr. Měli bychom si být vědomi, že nic není nemožné, a že cokoliv jsme schopni si nějakým způsobem vysnít, promítnout směrem ze srdce jakoby ven do světa, to jsme schopní i zhmotnit, dát tomu pevnou a stabilní formu. Zkusme dnes změnit v našich životech, co je potřeba. Změňme své staré názory a přesvědčení - jak na tom jsme, poznáme nejlépe podle toho, v jakém stavu bude naše hlava. Pokud se budeme cítit přetížení, plni chaosu a zmatku, pak to je signál, že jsme zabředli do zvyků a obyčejů, které nás už stahují dolů. Pokud se naopak cítíme svěže, nově a nabitě, je to signál, že jdeme dobrým směrem.



   SOBOTA 8.ČERVNA

Krásný den. Den, který není krásný sám od sebe, ale který krásný být může, pakliže se o to sami přičiníme. Dnes můžeme pochopit, jak si tvořit svou vlastní pozitivní a pěknou realitu. Nemusíme jen přijímat to, co řekl nebo pojmenoval někdo jiný. Nemusíme naskakovat na pesimistickou náladu, která navíc pochází jen od dalších škarohlídů. Můžeme si krásný den udělat, vytvořit. Když pochopíme, že realita je mnohdy jen jako omalovánka, která jen čeká, jakou barvou ji vybarvíme. Pokud si vybereme černou, obrázek bude černý. Pokud si vybereme barvy duhy, červenou, obrázek bude přesně takový. Zkusme ho tedy vybarvit krásně, tak jak bychom si jen nejlíp představovali.



   NEDĚLE 9.ČERVNA

Zvláštně zmatený až bláznivý den. Může to být fajn a může to být šílené. Zkusme dnes nebrat nic tak vážně a jen si prostě proplouvat, jen tak si být a pokud možno neřešit nic důležitého a zásadního. Ono by nám to stejně nešlo. Nečekejme žádnou přesnost a konkrétnost, den může být plný i malých lží, iluzí, podvůdků. Ve vztahové rovině by nás to mohlo poučit o tom, že nic by se nemělo brát příliš vážně, a že život je plný nejrůznějších impulzů, zajímavých věcí i lidí, které je fajn poznat, se kterými je dobré se seznámit, popovídat si, ale nedělat z komára velblouda. Mužská a ženská energie se mohou dnes lehce rozcházet, zatímco muži mají pocit, že jdou do hloubky a obětují se, ženy jsou spíš free, nevázané a budou mít tendenci být spíš povrchní, upovídané a lehce odměřené. Rozdíl není nijak zásadní ani vyloženě škodlivý, spíš to může vyvolávat jen takový pocit "sakra, dyť my jsme každej úplně jinde". V pohodě, to přejde...

Žádné komentáře:

Okomentovat