16 června 2019

Týden 17.-23.června

 


PONDĚLÍ 17.ČERVNA

Úplněk, který se bude projevovat více či méně na intelektuální bázi. Vystačíme si s pouhým sběrem informací, anebo půjdeme i po kontextu? Rozeběhneme se hezky do šířky na úkor hloubky, anebo pochopíme, že někdy je lepší vědět méně, ale zato důkladněji? Budeme se snažit být nezávislí, nestranní a bez emocí, anebo pochopíme, že někdy je prostě potřeba být osobní, projevit svou energii, která třeba ani nemusí být úplně harmonická?


   ÚTERÝ 18.ČERVNA

Emočně budeme stabilní, soustředění a spíš chladnější...přesto bude tento den jistým způsobem vypjatý. Pokud se budeme příliš ztotožňovat se svým egem a s intelektem a budeme si brát všechno děsně osobně a jako útok vůči své osobě, můžeme pocítit velké napětí. Stejně tak si dávejme pozor, abychom se dnes nehádali s druhými jen tak ze sportu nebo z dlouhé chvíle. Druzí to mohou vidět poněkud jinak.


   STŘEDA 19.ČERVNA

Nesnažme se dnes druhé přesvědčovat svými argumenty příliš násilným způsobem...raději se nesnažme být ani tvrdí a drsní. I když tomu dnes asi úplně neujdeme. Jakákoliv zarytost a zásadovost je fajn věc, pakliže je na svém místě. To dnes bohužel nehrozí. Dnes máme všichni tendenci být tak trochu bezohlední a drsní (a pokud to máme vytěsněno, pak budou nejspíš druzí drsní na nás). Zkusme to radši jinak...přesvědčiví můžeme být i beze špetky tlaku a násilí. Fakt.


   ČTVRTEK 20.ČERVNA

Zdánlivé uvolnění, ale jen na vnitřní rovině, budeme mít ze všeho odstup, budeme si víc ze všeho dělat srandu a nebudeme to brát až tolik vážně a osobně...což může vést k tomu, že druzí lidé shledají naše chování až příliš necitelné, nezúčastněné a chladné. Dnes budeme, zejména my muži cítit jistou nejistotu, která jakoby podkopává naši mužskost. U hodně velkého procenta mužů, přesněji rádobymužů, to povede ke snaze za každou cenu ukázat, jak jsou mužní, tedy podle jejich pohledu - ve skutečnosti ukážou ale jen násilí, dominanci a strach z toho, že by někdo mohl poznat, že pod tím vším povrchem je jedna velká nejistota. Na jiné, akční a fyzické úrovni, budeme mít tendenci přepínat své síly a nevidět limity, a na společenské úrovni mohou přicházet střety mezi oficiální (či neoficiální) mocí, společností, mocipány, a příliš sebevědomými a vyzývavými jedinci. Co z toho vznikne, se nedá předem říci...ale co je dobré vědět, je to, že to není o tom "buď...anebo".


   PÁTEK 21.ČERVNA

Slunce vstupuje do Raka a předznamenává tak novou etapu roku. Etapu, ve kterém se můžeme konečně zastavit a zhodnotit tak to, co jsme doposud načerpali. Důležité je, abychom všechny naše zážitky "zvnitřnili", uvědomili si, jaký k nim zaujímáme emocionální postoj, jak nám jsou příjemné či nikoliv, a pokusili se je nějakým způsobem "strávit". To neznamená přijmout všechno tak jak je, to znamená vybrat si na základě osobního nastavení, přilnout k tomu, co je nám vlastní a naopak to, co je nám cizí, toho se vzdát a nechat to být. Není třeba o tom přemýšlet, naopak je třeba se dostat ještě "před" přemýšlení, k instinktům, asi tak jako má instinkt matka vůči svým dětem.


   SOBOTA 22.ČERVNA

Den, ve kterém se můžeme naučit, jak plynout, jak být lehcí, propustní, nekomlikovaní, jak být zároveň naladění na vnější svět, být jim mysticky zaujatí, asi tak, jako malé děti jdoucí poprvé na Matějskou pouť, a zároveň jak se zklidnit, zvnitřnit a odpoutat se od vnějšího světa a udělat si takové své vlastní "privátní kino z vlastních vzpomínek, představ a imaginací". Je velká šance, že tentokrát nebudeme ani ulítávat, ani zůstávat ve strnule racionálním postoji, který jakékoliv magično odmítá.


   NEDĚLE 23.ČERVNA


Jaká je cena svobody? A můžeme být svobodní i za cenu, že ostatní lidé svobodní nejsou? Dnes si pořešíme přirozený rozpor mezi tím, co chceme jako jedinci, a co po nás chce společnost. Dnes vrcholí tendence oba dva zdánlivě nesourodé postoje propojit. Osvobodit jak sami sebe, tak pomoci druhým lidem ke svobodě. Třeba i v tom, že jim nabídneme nový pohled, rozšíříme obzory, možná i trochu rozboříme jejich strnulý pohled na život a lidi.
  Jen si trochu dejme pozor na tendenci dnes přehánět, být nestřídmí, chtít od života všechno nebo něco, na co přirozeně nemáme. Můžeme mít pocit, že jsme "v právu", že máme nárok na to mít se dobře a harmonicky. Problém je jen ten, že nárok je nesmysl a očekávání taktéž. Toto očekávání je podobného ranku, jako "pečení holubi padají do huby" nebo "bez práce mám právo na víc, než koláče". Čím víc budeme přehánět, tím víc dostaneme od vesmíru po papuli...symbolicky nebo doslova. Ale spíš to dopadne jen tak, že nám to dá sežrat okolí...

Žádné komentáře:

Okomentovat