01 ledna 2023

PF 2023


 
Horoskopy nad šálkem čaje přejí všem lidem dobré vůle nádherný, podnětný a růstový rok 2023!

A přestože z astrologického hlediska nemá význam sledovat předěl letopočtu, i tak jsem se podíval na oblohu a zkusil si tak nakonstelovat, jaký by ten letošní rok mohl vypadat.
Nejzásadnější, co mě zaujalo, je konjunkce Venuše s Plutem na samém konci Kozoroha, v povzdálí to svým ostřížím zrakem sleduje retrográdní Merkur a v opozici je Lilith na posledním stupni Raka. Ostatními detaily, jako trigon Slunce na Dračí hlavu, se tu nechci zabývat. A jaké mají planety pro nás poselství?
"Haló, vy lidé! Přicházíme, abychom vám připomněli některé energie, na které jste v průběhu historie trochu zapomněli. Je to to, co vězí a číhá pod tenkou slupkou civilizovanosti, jsou to ty primitivní, pudové, naturální, a přitom přirozené pozemské síly. Je to vášeň, touha, fascinace i nenávist. Je to pudové podlehnutí, poklesnutí, slabosti, je to všechno, co jsme se pokusili nějak ohraničit, definovat a co jsme si snažili pěkně dovnitř sebe udupat, umlčet, ukrýt...Je to místo našeho sklepení, naše nejvíc tabu, nepřijímaná věc, náš malý pomyslný ďábel v nás, který objektivně neexistuje jako bytost "tam někde venku", ať už se jedná o peklo nebo nebe nebo astrální svět. Ne. To peklo je jen naše, náš výtvor, naše strašidlo, naše vlastní nepřijaté a nepřiznané vlastnosti. je to náš obětní kozel, na kterého můžeme hodit všechny své hříchy, všechny temnoty, koho můžeme obtěžkat svými "hříchy", vyhnat ho do pouště a sami tak zůstat očištění. Mimochodem, víte, že v původním významu znamená hřích "minutí cíle"? Neboli, milý člověče, nemusíš se strachovat, neudělal jsi nic špatného, "nelegálního" nebo zavrženhíhodného. Pouze jsi minul. Sešel jsi z cesty. Tak zkrátka příště opět cestu najdeš...ale není třeba se za to trestat a trýznit. Není tu žádný trestající Bůh, autorita, církev, společnost, vysoký management, rodiče, nikdo takový...jsi to TY.
A když jsi dokázal to, že ses vystrašil sám svými vlastními výtvory, když jsi dokázal uvěřit tomu, že jsou skuteční, když ses vlastně sám "vyhnal z Ráje", respektive zapomněl, že v něm stále jsi, když ses začal trestat za svůj domnělý prohřešek, prvotní hřích...když jsi pochopil, že i ty máš v sobě něco z Adama......
.....
Pak dokážeš i to, že začneš tento svět, realitu, i sám sebe, vidět v mnohem zářivějším, pozitivnějším světle. Nesešel jsi z jednoty, neztratil jsi Jednotu s Bohem nebo Veškerenstvem, jenom jsi dostal strach. Oddělil ses, pomyslně jsi spadl do duality. Minul jsi cíl. Ale neudělal jsi žádný hřích, a navíc, cesta je stále před tebou, stále je možnost se na ní vrátit.
Bůh tě má rád takového, jaký, jaká jsi. Není potřeba na sobě nic měnit, není třeba následovat někoho jiného. Můžeš hledat všelijaká moudra, informace, zážitky, jak je libo...ale všechno, co potřebuješ k životu, už v sobě dávno máš. Teď je čas je začít používat. Projevovat. Být sám sebou. Ukázat, kdo jsem. Příliš dlouho jsme byli jen tak nenápadní, příliš dlouho jsme žili ve strachu, příliš dlouho jsme se báli být sami sebou. To se teď změní.
Tento rok vůbec nemusí být nějak odlišný od těch předešlých. Ta změna může přijít od nás samých, nezávisle na roku. Jakmile pochopíme, že nemusíme mít strach, že neexistuje žádné špatné rozhodnutí, ale pouze naše vlastní rozhodnutí, které má své následky...pak může nastat nová doba. Jediné, co se po nás bude chtít, je, abychom na ní nečekali, nevyhlíželi, ale vytvořili jí. Abychom jí my sami stvořili. Tu schopnost ostatně už máme. Dokážeme si stvořit mimořádně sugestibilní peklo. Co kdybychom to tentokrát zkusili s Nebem?

Žádné komentáře:

Okomentovat