24 listopadu 2022

24.listopad

 Máme čerstvě po novoluní ve Střelci, Jupiter se právě obrátil do přímého chodu, a během dnešního odpoledne se Luna propojí s Merkurem a Venuší, kteří stále ještě putují společně a ještě nějakou dobu bude trvat, než se jejich cesty rozpojí.

Dalo by se tudíž říci, že to je čas plný nadějí, potenciálů a splněných snů...To by ovšem nesměl být Mars stále retrográdní v Blížencích. Takhle to spíš vypadá, že si nastavíme, nebo spíš přenastavíme nějaké své záležitosti, něco z astrálního světa pomalu sneseme sem do hmoty, ale ještě nějakou dobu bude trvat, než se nám to ve hmotě ukotví a než to začne působit. Nečekejme, že se toho bude dít bůhvíjak mnoho. Ale na druhou stranu, i samotná ideová změna, kdy konečně přestaneme věřit v něco neefektivního, pohádkového a nesmyslného, může udělat hodně. Věřme v zázraky všedního dne, v to, že starý svět končí a nový se sice zatím rodí v bolestech, ale bude podstatně lepší. Klíčkovým slovem by mohla být obrazotvornost. Než nový svět vybudujeme, potřebujeme si nejdřív ujasnit, jak bude vypadat. Jak chceme pracovat? Jaké chceme vztahy? Co je pro nás co se rodiny týče, nejdůležitější? Chceme se mít opravdu dobře? Věříme, že na Zemi se dá žít bez boje, bez krysích závodů o trochu žvance, špetku moci a hrsti dominance nad ostatními? Chceme dělat to, co nás opravdu baví? Věříme v hojnost nebo v nedostatek? Věříme, že nad námi bdí Bůh, který se o nás stará jako o své ovečky a poskytuje nám všechno, čeho je nám třeba....anebo věříme v trestajícího, žárlivého a pomstychtivého Boha? Věříme ve vědu, logiku a šablony, jejíž limity se naplnou ukázaly před dvěma lety, kdy se z lidí, co cítí, vnímají a mají své neopakovatelné potřeby, vlastnosti a přání, staly číslíčka v seznamech, a z nějakého iracionálního důvodu šlo lidem víc o snížení těch číslíček, než o to, aby jim bylo dobře a bezpečně?
Nyní si všechny možné informace, zdroje a vhledy pospojováváme, až do okamžiku, kdy žačneme vidět souvislost. Můžeme být vděční, že se jak lidi, tak organizace a státy začaly odkopávat a celkem jednoznačně ukázaly, jak si stojí. Můžete věřit jakési scestné ideologii, které údajně jde o blaho lidstva a planety...do té doby, než zjistíte, že ona elita tuto ideologii nevyznává (typicky: klimatický summit v Egyptě, na který přiletěli téměř všichni účastníci soukromými tryskáči). Můžete věřit mluvícím hlavám, které zdůvodňují potřebu naší země jít do války, do té doby, než zjistíte, že to budete vy, nikoliv oni, kdo půjde bojovat a krvácet za Nový světový řád. Anebo se můžřete z tohoto špatného snu konečně probudit, pochopit, a zařídit se. Tyhle dny nám mohou dát hodně pochopení, pocitů "aha" a prozření. Ale co s tím dále uděláme, to je na nás, a ta doba je zatím ještě stále před námi...
Zobrazit přehledy a reklamy

Žádné komentáře:

Okomentovat