11 května 2020

PONDĚLÍ 11.KVĚTNA



PONDĚLÍ 11.KVĚTNA
Trpělivost přináší růže...anebo že by ne?

Dnešní den prověří, jak jsme na tom s trpělivostí. Se smyslem pro správné načasování. Chtěli bychom totiž spoustu věcí urychlit bez toho, aniž bychom o nich měli nějaké jasné povědomí. Chtěli bychom tlačit řeku, která ale teče sama. Naše netrpelivost a nervozita se dnes projeví zejména ve slovních konfliktech, v chytlavosti, v pocitu, že to tomu druhému musíme zkrátka nandat. Když se podíváme na hlubší pohnutky toho, proč se tak cítíme, zjistíme, že jsou úplně jiné. Je v nás strach. Strach z přílišné svobody, z chaosu a nepředvídatelnosti, strach ze závazků a omezení, a z nesvobody. Pokud ale bojujeme za svobodu...víme vůbec, za co skutečně bojujeme? A víme, že je třeba bojovat, rozhodnout se, nejít do toho jen tak napůl?
Například vděčné téma - roušky. Mnoho z nás je s postupujícím časem bere jako něco omezujícího, znesvobodňujícího, a hledá způsoby, jak znovunabýt svobodu...zároveň s tím vyvstává pocit odpovědnosti a strach z nepřijetí. Strach ze smrti, z toho, že svým jednáním můžu druhým lidem uškodit atd. Všechny tyto věci si v sobě musíme pořešit a na základě toho se jednou provždy rozhodnout. Já například roušky nosím jen v uzavřených prostorách, venku mám připravenu efektivní výmluvu: jako demonstrant "za svobodu obličeje" a za sundání roušek, se na mě vztahuje zákon o právu shromažďovacím, který mi zakazuje se zahalovat kvůli případné identifikaci.
Pokud dnešní den úspěšně přežijeme a konfrontujeme se s některými záležitostmi, které mohou být i karmického rázu, energie se v úterý trochu změní a posune k větší flexibilnosti. Zároveň je velká šance, že onu autoritu, jak vnitřní, tak vnější, budeme umět uchopit za ten správný konec. Úterní večer může být ve znamení spolehlivosti a stálosti, co v tuto dobu vznikne, bude mít dlouhého trvání a bude veskrze spolehlivé a stabilní.

Žádné komentáře:

Okomentovat