11 října 2021

Pondělí 11.října, a taky něco o politice

 Pondělí 11.října. 

Venuše na sestupném Uzlu, Saturn se obrací do přímého směru. Pokud berete koncept karmy za směrodatný, pak je dnešek více, než karmický den. Ukazuje nám, že touha po tom, mít něco speciálního, něco víc, naše přesvědčení, že tráva je na sousedním kopci zelenější, se ukazuje jako to, co nás dostalo do těchto sraček. Nejen povolebních, mimochodem. Mysleli jsme si, že na to vyzrajeme, že opomeneme obyčejné drobné detaily života, komunikaci, povrchnost, že si budeme hrát na to, že nejsme žádní plebs, ale něco speciálního. Nosili jsme nosánek jaksepatří nahoru a považovali jsme se za lepšolidi. Tak fajn...dostaneme svůj výdělek. A dostaneme ho přesně takový, jaký jsme si vysnili.

   Rozjíždějící se Saturn se pak postará o to, aby se konečně začaly naše vědomé i nevědomé aspirace, záměry a přání, zhmotňovat, ztělesňovat, a to přesně tak, jak jsou, bez příkras a mašliček. 

   Úkrok stranou k politice a všeobecnému stavu společnosti a tak dále...je to dlouhé a jste varováni, ale jestli vás baví, co píšu a jak to píšu, nejen z hlediska astrologie, čtěte směle dál...

Možná si myslíte, že jsem příliš pesimistický, omyl...jsem jen realista. A vidím, že lidem chybí pokora, odpovědnost a sebereflexe. Opět slýchám odevšad, jak je výsledek voleb hrozný a jak to povede ke katastrofě a jánevímcovšechno. Prosím vás...výsledek voleb je přesně takový, jak jsme si ho zvolili. Řeknu vám jedno tajemství...to my to všechno řídíme. My jsme si stvořili Babiše a my ho můžeme i poslat do pryč, samozřejmě...to se ale nestane, pokud nepřijmeme svoji zodpovědnost za to, že vůbec do naší reality přišel. Teď jsme si zkrátka zvolili jiné strany, které ale, pokud si něco kurva neuvědomíme, umně převezmou role arcilotrů. Dnes se nám nelíbí Babiš, zítra to bude Fiala...a pokud rychle nepochopíme, že oni sami pouze zrcadlí, symbolizují jisté psychické proudy, které máme my sami v sobě, a kterých si nejsme vědomi nebo je vytěsňujeme, odmítáme nebo považujeme za špatné...tak pak časem přijde někdo, kdo se takzvaně nezakecá, a na Babiše budeme ještě vzpomínat jako na ryzího demokrata.

   Rozumějte, i mně Babiš zrovna dvakrát nekonvenuje a kdyby se ztratil z této země jednou provždy, byl bych neskonale vděčný...ale uvědomuju si, že spoluvytvářím prostředí, podhoubí, díky kterému tu stále je. Společně s dalšími deseti miliony lidí. Vytvářím rezonanci. Vy, kdož už trochu tušíte, že rezonance funguje jak kladná tak záporná, tak víte, že jakýkoliv "boj proti" je určen k nezdaru. Antibabiš i Antizeman dávají Babišovi i Zemanovi pozornost, i když negativní, ale stále pozornost. Teprve když tu nebude rezonance žádná, jednoduše řečeno, když nám budou úplně putna, pak mohou zmizet. 

  Sám jsem zvědav na to, jak bude demoblok nyní fungovat...když je nyní arcilotr víceméně mimo hru a už není vůči komu se vymezovat, budou se umět šíbři přeorientovat na tvoření, na akci? Budou akceschopní? Nebude celá ta vláda zase čtyři roky kolabovat, lavírovat a vymlouvat se "protože Babiš"? A hlavně, jsem zvědav, zdali i my sami pochopíme, že není podstatné, kam se ohlížíme, vůči čemu se vymezujeme, na co reagujeme, ale jak jednáme, jak jsme akční, jak udáváme směr, jak a co tvoříme. Pochopíme, že jsme spolutvůrci své reality?

Žádné komentáře:

Okomentovat