05 října 2021

5.října...a výpadek sociálních sítí

 Dal se včerejší, přibližně sedmihodinový výpadek Facebooku, WhatsAppu a Instagramu, předvídat astrologicky?

   Otázka, kterou si klademe i my astrologové...a většinou na ní pohoříme, protože ty zásadní věci se jaksi dějí "mimo" známé konstelace. Začátek první nebo druhé světové války? Potopení Titaniku? Kde v horoskopu, proboha? Vždycky totiž "něco" najdeme až ex-post. Předem většinou nikoliv. Pokud někdo tu schopnost má, pak to nesouvisí s astrologií jako takovou, ale spíš s jasnovidností.

První věc, která nás může trknout, je retrográdní Merkur ve Vahách. Retromerkur většinou dělá věci, jako zmatky, zdržení, komplikace, onen merkurický pohyb, jakoby ustal, respektive jakoby se z něj stal spíš chaos. Nedorozumění, nepochopená komunikace, zesílená tím, že je to v intelektuálním znamení Vah, takže komunikace mezi lidmi, která se nějakým způsobem zastaví, zdrží či vypne, by tomu odpovídala. Zároveň v tom ale také vidím potřebu nějakým způsobem revokovat jakékoliv dohody, smlouvy a vztahy, které jsme v minulosti uzavřeli. Být konspirátor a hlasatel fejkňůs, pomyslel bych si cosi o zvláštní souvislosti mezi tím, že dolar už hezkou řádku krachuje a věřitelům právě došla trpělivost, a podle některých konspiračních, leč zajímavých zdrojů, měly USA termín do konce září, jak se vyrovnat se svými věřiteli. Jeden by v tom mohl vidět třeba jakési "varování". Protože jste ale rozumní lidé, konspirace jistě odmítáte, skloníte hlavu a šoupete nohama a posloucháte, co vám je řečeno 😉.

   Zajímavější ovšem je to, že Merkur se včera pohyboval v oblasti Foramen, což je mlhovina eta Carinae v souhvězdí Lodního Kýlu. Lodní kýl je součástí bájné lodě Argo, na níž se plavili Jáson a argonauti za zlatým rounem. Foramen je doslova v překladu díra nebo otvor, mlhovina se též nazývá "klíčová dírka", reálně to je difúzní dvojhvězda, a je to jedna z mála mlhovin viditelných pouhým okem, bohužel ale pouze z jižní polokoule. Symbolika pak může mluvit třeba takto: Retrográdní Merkur se dívá klíčovou dírkou do minulosti a do skrytých záležitostí, a postupně objevuje to, co bylo doposud skryto, ale stejně tak se mu mlhou zakrývá něco, co dřív bylo jasné. Je na dobré cestě a je obklopen podobně smýšlejícími druhy. Dovoluju si predikovat to, že zajímavá doba bude, až se Merkur vrátí a to samé místo projde přímým směrem. První přímý přechod, než se Merkur dal do retrográdního pohybu, kdyby to někoho třeba napadlo hledat, byl 19.září.

   Člověk si může myslet spoustu věcí, ale když už i oficiální zprávy přinesou postřeh, že většina zaměstnanců Facebooku nemohla nějaký čas použít přihlašovací karty, nebo fakt zajímavý špek, že v jednu dobu byla doména facebook.com dokonce na prodej, zdá se, že v jednom malém výpadku je možná mnohem víc, než se na první pohled zdá... My, plebs, se ale zřejmě jen tak nedozvíme, kde je pravda a jak to všechno do sebe zapadá - leda bychom měli odvahu pídit se i po jiných zdrojích. Máte na to, být označeni za konspirátora a šiřitele falešných zpráv? Mně už Fb pár příspěvků zcenzuroval, takže jsem zcela určitě na indexu...ale upřímně, nedělám si z toho vůbec nic. Když nebudu moci psát zde, budu psát na Telegramu, případně víc oživím svůj blogspot. Beztak mě to tu, zcela upřímně, už ani trochu nebaví, a pranic na tom nezmění ani to, že už tu mám kolem šesti tisíc příznivců.

   Bohužel, milý Fejsbůčku, svoboda u mne stojí výše, než to, kolik lidí mě tu sleduje nebo mi zrovna pochlebuje. Každopádně, odkazy jsem sem dával už tolikrát, že to je už nuda...kdo chce najít, ten mě najde, a kdo ne...ten ať sleduje kohokoliv jiného.

Mějme se moc krásně a držme se, pojedeme z kopce...

Žádné komentáře:

Okomentovat