19 června 2020

VÍKEND 19.-21.ČERVNA

VÍKEND 19.-21.ČERVNA

Včera se zastavil Merkur a na několik týdnů se stává retrográdním. Nechci strašit klasickými klišé, které jsou obvykle spojovány s retrográdním Merkurem, jako jsou nedorozumění, zdržení, zejména na cestách, poruchy techniky atd. Já jsem člověk, co hledá spíš nějaký hlubší psychologický důvod, proč se děje, co se děje. Z mého pohledu je retrográdní Merkur o tom, ponořit se hlouběji do podvědomí, zapátrat ve své minulosti, najít určité uzlové body, které mají vliv na to, jak myslíme nyní. Vzhledem k tomu, že to je v Raku, pak je potřeba, abychom se zaměřili na naší tendenci racionalizovat si své emoce. Abychom si uvědomili, jak máme potřebu je logicky vysvětlovat, tvořit jim nějakou přihrádku, dávat jim vhodnou formu...místo toho, abychom je prostě nechali projít a projevit takové, jaké jsou. Taky je potřeba, abychom si uvědomili, že i když si myslíme, jak jsme racionální, tak se nevědomé tendence docela dobře v naší komunikaci projeví...třeba ještě nyní jsou lidé, co přísahají na roušky a na děsnou epidemii, ačkoliv se ukázalo, že to, co nás postihlo, je (co se počtu a účinku týče) jen velmi slabá chřipečka. Jinými slovy, něco, co ve skutečnosti vnímáme emocionálně, to znamená z hlediska bezpečí, pohodlí, jistot, si převádíme do logiky a logicky pak argumentujeme.
Pátek i sobota jsou energeticky a fyzicky velmi nabušené a pozitivní dny. K páteční energii budeme mít o něco větší problém se dostat, protože ta není úplně na první dobrou, nemůžeme ji jednoduše urvat svým chtěním. Budeme mít tendenci tuto energii zaměňovat s mocí, s něčím jako chtíčem, který zde není ani tak sexuální, jako mocenský, dominující...ve skutečnosti se k této energii nejlépe přiblížíme až tehdy, až to nebude jen o nás, o egu. Až si uvědomíme, že tato energie je kolektivního rázu, že chtít něco, co poslouží většímu množství lidí, má větší sílu, než chtít něco pro sebe.
Sobota je přímočařejší a jasnější ve smyslu "chci-dostanu". Je to den, kdy se mohou plnit přání, ale jen tehdy, když jim vyjdeme vstříc, když se budeme aspoň z poloviny snažit, druhá půlka nám bude dána jako dárek od vesmíru. Je potřeba vědět, že přát si je ok, mít jasnou vizi. Pokud to neumíte, koukejte se to naučit: vesmír jako objednávkový servis. Konkretizujte své přání, a buďte si vědomi toho, že to musí být s vámi v souladu, že to přání musí vycházet z hloubky vašeho já, není to jen chvilkový pocit, že něco chcete. Den je zároveň užasný na regeneraci, na sport, pro ujasnění si toho, co vlastně chceme.
V sobotu večer vstupuje Slunce do Raka a v neděli ráno se k němu přidává i Luna a nastává novoluní, na slunovratovém bodě. Od této chvíle budou věci trochu jiné. Nečekejme revoluci, spíš jen takové prohloubení, zakořenění, poznání naší identity nikoliv fyzicky, nikoliv intelektuálně, ale emocionálně. Naše srdce se opět přihlásí ke slovu. Zkusme ho brát vážně.

Žádné komentáře:

Okomentovat