21 června 2020

NOV A ZATMĚNÍ 21.ČERVNA

Dnešní novoluní a zároveň zatmění mohou vyvolat spoustu starých křivd, zranění, pocitů bezmoci, a jako takové je určitým způsobem rizikové v tom směru, že budeme mít tendenci se přehoupnout do negativního pólu. Negativní pól (nebo nálepka zlo) znamená jen to, že jsme proti životu, vývoji, pohybu. Nic víc. Zlo není nic z učebnic nebo náboženských knih a není třeba ho hodnotit, není třeba proti němu ani bojovat, je třeba si jen (aktivně) vybrat stranu.
Na světě jsou lidé proti životu i pro život, a ti proti životu mají mnoho vědomostí, které jsou chráněné po staletí...jednou z těch vědomostí je například to, že slunovrat je v podstatě energetický portál, a že se opravdu chová tak, jako kdyby se po několik dní pootevřely dveře do (nebo z) jiných světů. Buďte si vědomi toho, že v těchto dnech můžeme být náchylní k tomu se nechat snadno vmanipulovat do negativního smýšlení, do pocitů bezmoci. Uvědomte si, že mnoho různých pocitů i vjemů nemusí vůbec patřit vám. S největší pravděpodobností patří vašim předkům, někomu z vašeho rodu...některé "uzlíky", jak já jim říkám, jsou poměrně univerzální. Ale něco je opravdu jen jakýsi pomyslný energetický komár, který jen hledá, ke komu by se přisál. Pokud bude hladina vaší energie dobrá, pozitivní, vyrovnaná, není třeba se bát.
Před rokem jsem podotknul něco v tom smyslu, že zimní slunovrat slouží jako jakési zvětšovací sklo na naše přání a záměry. Letní slunovrat to má docela podobně, jen v tom smyslu, že zde už můžeme docela dobře vidět, co nám zafungovalo a co nikoliv. Je to taková zpětná vazba, díky které se můžeme trochu zhrozit nad tím, co jsme si to vlastně vysnili (pakliže si vůbec jsme vědomí toho, že tvoříme svou realitu...tím, že si vybíráme), anebo naopak můžeme svá přání přesměrovat lépe. Nemůžeme ale úplně popřít to, co jsme o zimním slunovratu odstartovali, má to přece jen jistou setrvačnost.
Zatmění, spojené se slunovratem, nás nabádá k tomu, abychom se snažili být maximálně vědomí ve svých činech i myšlenkách, ve svých emocích i těle, abychom následovali proud tam, kam teče, abychom se ničemu nebránili a nebyli v ničem proti. To znamená, že nefunguje být proti zlu, funguje vybrat si dobro. Nefunguje být proti negativním zážitkům v životě, funguje vybrat si ty pozitivní tak, aby se negativní neměly šanci projevit. Nefunguje snažit se bojovat proti zlu a zlým lidem tady na Zemi, funguje vybrat si dobro (tím pádem zlo přijde o veškerou energii). To je totiž to, co vám neřekli: proti = pro. Nezáleží na tom, jaká to je polarita, záleží na pozornosti, kterou tomu dáváme. Ostatně, fakt krásně to lze vidět na politice: spousta lidí je proti Zemanovi a Babišovi, jenže ono je to posiluje.
Přeji nám (a stejně tak i sobě) čisté, nezkalené vnímání a podnětný a zajímavý půlrok.

Žádné komentáře:

Okomentovat